Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Společnost Erste Group IMMORENT (EGI)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Společnost Erste Group IMMORENT (EGI)"— Transkript prezentace:

1 Společnost Erste Group IMMORENT (EGI)
Leasing, pohodlná cesta k nemovitosti Aktuální trendy ve financováni industriálních hal / výhody leasingového financovaní Josef Bláha vedoucí oddělení financování komerčních nemovitostí v ERSTE Group Immorent ČR s.r.o.

2 Představení společnosti Erste Group Immorent ČR
Značka Erste Group Immorent = leasingové financování a úvěrové financování Leasing prostřednictvím společností z Erste Group Immorent ČR s.r.o. (EGI) Úvěry prostřednictvím České spořitelny a.s. EGI je 100% dceřiná společnost Erste Group IMMORENT AG (člen skupiny ERSTE Group Bank) Centrála v Praze Leasing komerčních nemovitostí: finanční leasing či operativní leasing Služby - Financování projektů a s ním spojené právní a daňové poradenství - Monitoring projektu/ stavby až po kolaudaci

3 Leasing nemovitostí – základní pojmy
Co to je leasing nemovitostí? -Leasing je méně známou alternativou pro financování hal, ačkoli poměrně rozšířenou -Leasing je vhodný zejména pro menší a středně velké firmy, které plánují vlastnit halu po delší dobu a chtějí podíl vlastních zdrojů na této investici držet na spodní hranici Kdo si může „naleasovat“ nemovitost? -Logistické, obchodní a výrobní společnosti, firmy poskytující služby -Komunální sféra Co bývá nejčastěji předmětem leasingu nemovitostí: -výrobní haly a logistické areály -kancelářské budovy -maloobchodní nákupní centra a hypermarkety

4 Leasingový pronajímatel
Princip leasingu nemovitostí - obecně EGI Leasingový pronajímatel - Koupí stávající nemovitost a pozemek - Financuje a monitoruje výstavbu - Po kolaudaci pronajímá nemovitost Leasingový nájemce - Užívá nemovitost popř. ji dále podnajímá - Po uplynutí smluvní doby si klient musí či může nemovitost odkoupit do svého majetku (finanční vs. operativní leasing)

5 Výhody leasingu nemovitostí od IMMORENTu
Delší doba financování Předmět leasingu lze ve srovnání s úvěry financovat dlouhodoběji (15 let i déle), měsíční splátky jsou nižší a jsou přizpůsobeny výnosům z předmětu leasingu Nižší podíl vlastních zdrojů Podíl vlastních zdrojů ve srovnání s úvěrem je nižší, obvykle stačí 20%-25% celkových investičních nákladů Atraktivita leasingových splátek Individuální finanční modely “šité na míru“ / stanovení výše zůstatkové hodnoty, nižších náběhových splátek, zohlednění sezónních výkyvů apod. Daňová uznatelnost leasingových splátek Ta část leasingové splátky, která obsahuje odpis a úrok je zahrnutelná do daňově uznatelných nákladů (optimalizace hospodářského výsledku)

6 Výhody leasingu nemovitostí od IMMORENTu
Náklady na mezifinancování při výstavbě Náklady vzniklé od zahájení výstavby do splatnosti první leasingové splátky bývají splatné teprve po kolaudaci Financování podle mezinárodních účetních standardů IFRS / off-balance efekt výhodné pro mezinárodní společnosti. Předmět leasingu není evidován v účetní rozvaze, čímž dochází k vylepšení poměrových ukazatelů firmy zvýšení rentability celkového kapitálu (ROE), ukazatel zadluženosti zůstává nezměněn Dodatečné uvolnění likvidity při zpětném leasingu Pokud již nemovitost vlastníte, lze zpětným leasingem posílit kapitál firmy Související služby Právní a daňové poradenství po dobu trvání leasingu (osvědčené smluvní vzory) Monitoring stavby v případě developmentu (od fáze plánování až do kolaudace)

7 REFERENCE CTP, VPS Logistics, Atona Blansko, Feico Spedition, Frost Logistics, Plastika, REWE (Penny Markety) a další

8 CTP – průmyslové, logistické a office parky
Leasing nemovitostí CTPark Divišov CTPark Humpolec CTPark Brno – Černovická terasa CTPark Ostrava – Hrabová Bor u Tachova Brno – Spielberk Office Center

9 Atona Blansko Leasing nemovitostí
Nová výrobní hala pro společnost Atona, zabývající se obráběním plechů laserem a výrobou karosářských dílů

10 Aktuální trendy ve financování hal
-Jak pro úvěrové tak pro leasingové financování platí, že nutnou podmínkou jsou: -platné stavební povolení -zajištěný pozemek vč. přístupu -zajištěná předpronajatost haly či dostatečný rating klienta, který se o financování uchází, včetně jeho business plánu -sledování základních parametrů LTV (65%-75%), DSCR min 120% -DSRA (deponovaná rezerva na zajištění splátek na 2-6 měsíců) Na druhou stranu požadavky klientů kladou nároky na: -nižší podíl vlastních zdrojů -flexibilnost v možnosti splácení (předčasné splátky) -flexibilnost v průběhu financování (úpravy splátek dle vzniklé situace, přístavby apod.) -vyšší nesplacenou část na konci financování (tzv. balloon payment)

11 Obraťte se s důvěrou na nás!
Erste Group IMMORENT ČR, s.r.o. Budějovická 1518/13A Praha 4 Tel.:


Stáhnout ppt "Společnost Erste Group IMMORENT (EGI)"

Podobné prezentace


Reklamy Google