Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Město bez hranic Evropské město kultury Pécs2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Město bez hranic Evropské město kultury Pécs2010."— Transkript prezentace:

1 Město bez hranic Evropské město kultury Pécs2010

2 Pécs2010 - Five Pillars Pécs je živé, středně velké město, které může nabídnout jiný způsob života než velkoměsto nebo malé město. Pécs je městem kulturního dědictví stejně jako moderních forem kultury: 2000 let staré město plné uměleckých inovací. Pécs je multikulturní. Vychází z kulturních vrstev latinského, tureckého, německého, chorvatského a maďarského původu. Dnes je nejdůležitějším střediskem německé, chorvatské a romské kultury v Maďarsku. Pécs nese ideu regionalismu a decentralizace nejvíce ze všech maďarských něst. Pécs je kulturní bránou otevřenou na Balkán a části Evropy nepatřící k Evropské Unii.

3 Krajská knihovna a „Včelí úl” – znalostní centrum. Pécs2010 – Infrastructural Investments

4 Renovace Muzejní ulice Pécs2010 – Infrasrtuctural Investments

5 Rozpočet 2006-2011: Program, komunikace, marketing: 40 mil. EUR Investice: 140 mil. EUR (85% z EU fondů) Hlavní program více než 360 projektů (asi 4500 aktivit celkem) Počet turistů vzrostl o 27% 80% obyvatel bylo spokojeno s programem 40% programu bylo realizováno mezinárodní spoluprací Pécs2010 – Facts and Figures

6 Pécs2010 – Never ending story Nové motto města Pécs: „Město kultury” Strukturální změny v kulturním životě Posílení regionální identity pomocí přeshraniční spolupráce s Chorvatskem, Srbskem, Bosnou a Hercegovinou Dlouhodobá spolupráce: Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina Partnerství s městem Essen Spolupráce s Istanbulem Nová mezinárodní strategie města – pokračuje.


Stáhnout ppt "Město bez hranic Evropské město kultury Pécs2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google