Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii"— Transkript prezentace:

1 FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Databáze MedisAlarm Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník Kdo jsem..... V nasledujicich 15 minutach, bych Vam chtel predstavit muj projekt, ktery uz delam od 2. semestru. Jmenuje se Law-Ref, ale nazval jsem ho law- ref.org aby bylo zrejme, ze se jedna o internetovou projekt a zaroven je z nazvu zrejme kde ho najdete.

2 Osnova Úvod - o projektu, jeho cíle Seznámení editorem – orientace
Tvorba databáze - technologie Závěr Tady mam takouvou strukturu jakym smerem se bude prednaska ubirat. Zaprve, zadruhy

3 Úvod - o projektu, jeho cíle
Kámen úrazu – textový soubor Převod do XML Vznik Editoru – vkládání a editace sloučenin Optimalizace výstupu – jednotnost Eliminace chyb, nepřesností a překlepů Projekt vznikl cca. pred rokem a pul, z hlavy koho jineho nez Mily. Prvotni a v podstate stale trvajici zamer, byl sjednotit smlouvy tykajici se mezinarodniho prava. Predelat je, opravit chyby, propojit je mezi sebou, dohledat k nim dalsi data, vtvorit slovnik. Hlavni slia projektu mela byt ve sjednocení – nashromazdit spoustu smluv z ruznych databazi a sjednotit je vsecky na JEDNO misto. Usnadneni prace uzivatelum. Nemusi hledat jinde. Samozrejme je vse delane anglicky, takze projekt funguje mezinarodne. Dalsi cil – naucit me xml a ukazat svetu jak mocny je xml nastroj. Co se pomoci nej da udelat, vyhody oproti obycejnym textovym smlouvam, ktere ukazu pozdeji. A taky nemene podstatna, byla reklama pro nas obor, aby bylo vydet co vsechno se da dokazat.

4 Seznámení s editorem – orientace
Úvodní stránka – seznam všech sloučenin Editace konkrétní sloučeniny Ukládání změn Zdrojové XML Export do XML Databaze = vsecko pohromade, najednou Anglicky = svetovy jazyk, neni omezenou jaykove Vetsi pravdepodobnost, ze to u nas bude bez chyb. protoze cerpam a porovnavam vice zdroju Propojenost = article ref Keywords = terms, diky nim se daji najit smlouvy se spolecnejma keywords, neob jen articly se spolecnym keywordem v ramci jedny smlouvy Rozdelni podle keywordu neni stejny jako podle keywords!!! Definice = jsou to jiny nez normalni, jsou pravnicky, to je velkej rozdil

5 Tvorba databáze a editoru
Technologie XML Programovací jazyky XSLT a Python Django MySQL

6 Závěr Realizace cílů Plány do budoucna


Stáhnout ppt "FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii"

Podobné prezentace


Reklamy Google