Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK."— Transkript prezentace:

1 Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK

2 Kdo jsou hasiči a co je jejich práce ? - hasí požáry - jezdí k dopravním nehodám - zachraňují lidi a zvířata - uklízejí chemikálie - jezdí k živelným pohromám - likvidace obtížného hmyzu

3 Jak poznáte hasiče ?

4 Co je tísňová linka ?

5 Co je to IZS ? Hlavní složky IZS : - Hasičský záchranný sbor + dobrovolní hasiči (HZS) - Zdravotnická záchranná služba (ZZS) - Policie ČR (PČR) Další složky : - Armáda ČR (AČR) - Městská policie (MP)

6 Jak nahlásit dopravní nehodu ? 1) Co se stalo 2) Kde se to stalo (ulice, město) 3) Kdo volá a odkud volá

7 Nebezpečí zneužití tísňové linky Je trestné !!!

8 Jak se chovat když jedou hasiči k zásahu ?

9 Který oheň je dobrý a zlý ?

10 Jak se zachovat když přistihnete doma mladšího sourozence ze zápalkami ? 1)Myslíte si, že je vždy nutné oznámit to rodičům ? 2)Myslíte si, že ve svém věku už máte určitou zodpovědnost za své mladší sourozence ?

11 Co dělat když na mě hoří oblečení ? zastav se ! lehni si ! kutálej se !

12 Co dělat když se popálím ? 1) Chladit (pitnou vodou, ledem…) 2)Po ochlazení přikrýt čistým kapesníkem 3)Informovat rodiče či jiného dospělého 4)Pokud je popálenina větší než velikost dlaně, vyhledejte lékaře !

13 Ohňový trojúhelník

14 Hasící přístroje (PHP) vodní práškovýsněhový

15 Lesní požáry Táborák v lese ANO, či NE ? Zásady : 1)Oheň nerozdělávejte za extrémního počasí ! (silný vítr, extrémní sucho) 2)Věnujte velkou pozornost místu kde budete oheň rozdělávat ! 3)Oheň by se neměl zapalovat v blízkosti lesa (50m), pod větvemi, na kořenech stromů, na lesní hrabance, listí, atd..! 4)Nutností je dostatečné množství vody k uhašení ohně ! 5)Oheň rozděláváme jen za přítomnosti dospělé osoby a nenecháváme ho bez dozoru !

16 Lesní požáry Táborák v lese ANO, či NE ? Zásady : 6) Nerozdělávejte zbytečně velký oheň ! 7) Nenechávejte mladší kamarády či sourozence v bezprostřední blízkosti ohně ! 8) Neházejte do ohně výbušné předměty ! 9) Oheň neroznášejte do okolí ! 10) Vždy oheň pečlivě uhaste, dostatečným množstvím vody a ujistěte se, že znovu nezačne hořet !


Stáhnout ppt "Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK."

Podobné prezentace


Reklamy Google