Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Demontované panely elektrických spotřebičů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Demontované panely elektrických spotřebičů"— Transkript prezentace:

1 Demontované panely elektrických spotřebičů
Žehlička Elektrický vařič Mikrovlnná trouba Mobilní telefon Digitální hodiny El. Schéma kotle

2 Žehlička Elektrická žehlička je jedním z nejběžnějších odporových tepelných spotřebičů.Hlavní součástí starších žehliček je odporový drát stočený do tvaru spirály, na němž jsou navlečeny izolující keramické válečky, a jehož teplem je zahřívaná kovová deska.

3 Elektrický vařič V elektrických vařičích, podobně jako v žehličkách využíváme tepla, které vzniká průchodem elektrického proudu odporovým vodičem. U nejjednodušších vařičů je odporová spirála vložena do žlábku nevodivé keramické desky. Tyto vařiče jsou sice jednoduché a rychle se zahřívají, nezakrytá spirála se však může snadno znečistit a poškodit. Tomu zabraňují vařiče kde je spirála v keramické desce přikryta ocelovou nebo litinovou plotnou. U rychlovařičů je odporový vodič zalit izolační hmotou v ploché kovové trubce stočené do tvaru spirály. Účinnost vařičů závisí nejen na příkonu vařiče ale i na tvaru a rozměrech nádoby. Proto se také k vaření na elektrických vařičích vyrábí nádobí se zabroušeným dnem, jehož rozměry odpovídají rozměrům vyráběných plotýnek.

4 Elektrický vařič

5 Mikrovlnná trouba Mikrovlnné záření je typem rádiových vln s krátkou vlnovou délkou. Pomocí tohoto zařízení se ohřívá jídlo v mikrovlnné troubě, mikrovln se také používají například silniční radary.

6 Mobilní telefon

7 Digitální BCD hodiny

8 Elektrické schéma kotle
1)napouštěcí ventil 2)pojišťovací ventil 3)tlakový obtok 4)tlakový spínač 5)zpětná klapka 6)čerpadlo 7)plynová armatura 10)trysky na hořáku 12)zapalovací elektroda 13)uzavřená spalovací komora 14) výměník 15)sonda manostatu 16)spalinový ventilátor 17) přívod spal.vzduchu, odvod spalin

9 Elektrické schéma kotle
18)přepínač manostatu 19)manostat 20)blokační termostat 21)automatický odvzdušňovač 22)plnicí ventil expanzní nádoby 23)expanzní nádoba 24)senzor otopné vody 25)ochranná elektroda 26)odvzdušňovací ventil 27)zásobník 28)vypouštěcí ventil 29)termostat 30)clona 31)filtr 32)přetlak. ventil 33)lonizační elektroda


Stáhnout ppt "Demontované panely elektrických spotřebičů"

Podobné prezentace


Reklamy Google