Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lebensmittel Střední odborná škola Otrokovice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lebensmittel Střední odborná škola Otrokovice"— Transkript prezentace:

1 Lebensmittel Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Charakteristika DUM Název školy a adresa
Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ /4 Autor Dana Novotná Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-NJ/3-NJ-3/7 Název DUM Lebensmittel Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Německý jazyk Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 19 let Anotace Výukový materiál je určený k prezentaci nové slovní zásoby a jejímu upevnění, je vhodné ho použít i při opakování a dalším upevňování slovní zásoby k danému tématu. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Einkaufen, Brot, Brötchen, Kipfel, Weihnachtsstolle, Vollkorngebäck, Apfelstrudel, Milch, Käse, Joghurt, Margarine, Butter, Öl, Reis, Ei, Fleisch, Wurstwaren Datum

3 Lebensmittel Náplň výuky (obsah hodiny)
Prezentace a zápis nové slovní zásoby k tématu Procvičení nové slovní zásoby pomocí obrázků Připravit rozhovory na téma „Einkaufen“ podle stejnojmenného DUMu Poznámka: Obrázky je třeba odklikávat, pro výuku je to vhodnější.

4 In der Bäckerei e Langsemmel 1. s Hörnchen/ Kipferl/ r Kipfel 2. 5. 3.
4. Pressburger Kipferl e Salzstangerl/Kümmelstange 7. 8.

5 r Kuchen s Weißbrot s Knäckebrot 13. 11. Vollkornbrot 12 11. e Kolatsche e Weihnachtsstolle 17. r Apfelstrudel 14. 16. 15.

6 In der Molkerei r Joghurt e Marmelade r Honig e Milch 1. 4.
r Schmelzkäse 3. e Margarine 6. 2. 5. r Schnittkäse r Quark e Butter 7. 8. 9.

7 Andere Lebensmittel s Öl s Olivenöl s Ei 6. 3. 1. r Reis e Teigwaren
5. e Kartoffeln 2. 4.

8 r Speisesalz e Erbse Hülsenfrüchte 7... e Linse s Mehl 8. 9. 8. e Bohne 10. r Zucker 12. 11. 10. 11.

9 Fleischsorten r Fisch s Hühnerfleisch 4. 2. 1. 2. s Kalbfleisch
s Rindfleisch s Schweinefleisch 3. 3. 4. 5.

10 Seznam obrázků: Strana 4:
Obr. 1: Wikidienst, [vid ], dostupné z: Obr. 2: Paul J. Perkins , [vid ], dostupné z: er.jpg Obr. 3: Hutschi, [vid ], dostupné z: 46px-Hoernchen_1.jpg Obr. 4: Hutschi, [vid ], dostupné z: 0px-Hoernchen.jpg Obr. 5: Kobako, [vid ], dostupné z: .jpg/660px-Kaisersemmel-.jpg

11 Seznam obrázků: Obr. 6: Wizzard, [vid ], dostupné z: pg/220px-Bratislavske_rozky.jpg Obr. 7: Anna reg, [vid ], dostupné z: Strana 5: Obr. 11: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=kol%C3%A1%C4%8D&ex=1#ai:MP | Obr. 12: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=chl%C3%A9b&ex=2#ai:MC | Obr. 13: MatthiasKabel, [ vid ], dostupné z: 58px-Knaeckebrot.jpg

12 Seznam obrázků: Obr. 14: zdjeciaani, [vid ], dostupné z: Obr. 15: StaraBlazkova, [vid ], dostupné z: Obr. 16: Chmee2, [vid ], dostupné z: Obr. 17: Zyance, [vid ], dostupné z: px-Vollkornbrot_z01.JPG Obr. 18: Cnmuc, [vid ], dostupné z: Breze.jpg Strana 6: Obr. 1: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/MH jpg

13 Seznam obrázků: Obr. 2: anonym, [vid ], dostupné z: Obr. 3: anonym, [vid ], dostupné z: Obr. 4: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=jogurt&ex=1#ai:MC | Obr. 5: Rainer Zenz, [vid ], dostupné z: e-1.jpg/220px-Schmelzk%C3%A4se-1.jpg Obr. 6: UL Konsumentkontakt, [vid ], dostupné z: malsaltat_60%25.jpg?uselang=cs Obr. 7: anonym, [vid ], dostupné z: Obr. 8: Kpalion, [vid ], dostupné z:

14 Seznam obrázků: Obr. 9: Peter Jung, [vid ], dostupné z: px-Butterdose.jpg Strana 7-8: Obr. 1: Ygrek, [vid ], dostupné z: jpg/220px-Sunflowerseed_oil.jpg Obr. 2: Dodo, [vid ], dostupné z: Obr. 3: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=vejce&ex=1#ai:MP | Obr 4: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=r%C3%BD%C5%BEe&ex=1#ai:MC | Obr. 5: BPARiedl, [vid ], dostupné z: akro.jpg/800px-Nudeln_trocken_makro.jpg

15 Seznam obrázků: Obr. 6: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=olivov%C3%BD+olej&ex=1#ai:MP | Obr. 7: Christian Thiele, [vid ], dostupné z: FXRFnQc6qEk/TzLrQ41MawI/AAAAAAAAA4g/pQ45q6lTCik/s1600/800px-Speisesalz.jpg Obr. 8: Rasbak, [vid ], dostupné z: m_sativum.jpg Obr. 9: Justinc, [vid ], dostupné z: 00px-3_types_of_lentil.jpg Obr. 10: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=mouka&ex=1#ai:MC | Obr. 11: Carioca, [vid ], dostupné z: Obr. 12: Ardo Beltz, [vid ], dostupné z: pg/800px-Alubia_pinta_alavesa2.jpg

16 Seznam obrázků: Strana 9:
Obr. 1: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=ku%C5%99e&ex=1#ai:MC | Obr. 2: anonym, [vid ], dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=ryba&ex=1#ai:MP | Obr. 3: Mogens Engelund, [vid ], dostupné z: shank.jpg/220px-Veal-shank.jpg Obr. 4: AlbertCahalan, [vid ], dostupné z: Prime.gif Obr. 5: Rainer Zenz, [vid ], dostupné z: 1.jpg/220px-Schweinenacken-1.jpg

17 Seznam použité literatury:


Stáhnout ppt "Lebensmittel Střední odborná škola Otrokovice"

Podobné prezentace


Reklamy Google