Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MozkolamnaI. Byl vytvořen i.soubor do mozkolamny typu soutěže „Prověř sám sebe“, který byl také předveden pro veřejnost na akci Věda na radnici. Vyzkoušejte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MozkolamnaI. Byl vytvořen i.soubor do mozkolamny typu soutěže „Prověř sám sebe“, který byl také předveden pro veřejnost na akci Věda na radnici. Vyzkoušejte."— Transkript prezentace:

1 MozkolamnaI. Byl vytvořen i.soubor do mozkolamny typu soutěže „Prověř sám sebe“, který byl také předveden pro veřejnost na akci Věda na radnici. Vyzkoušejte si také nyní i vy své znalosti, logické myšlení i představivost. 1. Ve kterém městě přistane letadlo, která právě startuje?

2 2. Představte si hodiny s ručičkami v postavení ukazujícím 4:20. Který z číselníků I až IV odpovídá odrazu těchto hodin v zrcadle?

3 3. Objevte pravidlo, podle kterého jsou sestavena čísla na obrázku. Určete číslo, které se má dosadit doprostřed velkého kruhu.

4 4. Doplňte správnou část obrázku vodní hladiny.

5 5. Na obrázku vidíte kvádr. Určete správně, jak by vypadal jeho rozložená síť.

6 6. Na miskách je několik kruhů, nějaké čtverce a nějaké trojúhelníky. Kolik čtverců musíme položit na druhou misku následujících vah, abychom vyvážili předměty položené na první misce?

7 7. Chceš – li vědět, jak stará je tato váza, musíš sečíst všechny číslice. (ani 6, ani 9 není vzhůru nohama). Je to : a) 45 b) 92 c) 120

8 8. Který slepenec kostek se zcela liší od ostatních?

9 9. Urči, kolik černých koleček pokrývá celý kvádr: Je to: a) 89 b) 178 c) 200

10 10. Na obrázku je znázorněn řez rourou, která je ovinuta provazem. Zatáhneme-li za oba volné konce provazu ve směru šipek: a) odvine se provaz z roury b) naopak se zadrhne

11 11. Jsou pásy uspořádány tak, že se kolečka budou otáčet,až postavička začne běžet ve velkém kole? a) ano b) ne

12 12. Na obrázku jsou tři propojené kroužky. Který kroužek stačí rozevřít, aby se od sebe oddělily všechny kroužky: a)černý b) šedý c) bílý

13 Správné odpovědi: 1. Helsinky 2.IV. 3.27 4.c 5.b 6.6 čtverečků 7.b 8.E 9.b 10.a 11.b 12.c


Stáhnout ppt "MozkolamnaI. Byl vytvořen i.soubor do mozkolamny typu soutěže „Prověř sám sebe“, který byl také předveden pro veřejnost na akci Věda na radnici. Vyzkoušejte."

Podobné prezentace


Reklamy Google