Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?"— Transkript prezentace:

1 Staň se rozhodčím softballu

2 Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů? Chceš se dostat na zajímavé turnaje nejen doma ale i v zahraničí? Chceš si vydělat zajímavé peníze prací ve sportu? Chceš se dozvědět o hře a pravidlech softballu více než doteď? Pokud sis na výše uvedené otázky odpověděl ANO, pak je tato nabídka určena přesně Tobě. Pojď se stát rozhodčím softballu a můžeš dosáhnout ještě mnohem více!

3 Jak začít? Nejdůležitějším krokem je tvé rozhodnutí a tvá chuť začít se věnovat rozhodování softballových zápasů. Pokud se takto rozhodneš nic již nestojí v cestě, abys nemohl dosáhnout toho, co chceš. Vše je již pouze na Tobě a tom co a jak daleko chceš dojít. Druhým velice důležitým krokem je přihlásit se na základní školení rozhodčích. Toto školení pro rozhodčí se pořádá každý rok a právě nyní je ten nejvyšší čas se přihlásit. Přihlas se hned teď. Napiš na softball@cstv.cz nebo rozhodci@softball.cz, že máš chuť rozhodovat, kontaktní údaje a vše ostatní už zařídíme.

4 Co musím znát a umět? Před vstupem na školení je jediná podmínka, a to tvá vlastní chuť a zájem. Samozřejmou výhodou je pokud se již softballu věnuješ. Pokud si hráč nebo trenér je to jistě přínosem, neboť hru již znáš a není to proto nic nového. Ničemu ovšem ale nevadí, pokud softball znáš jen pasivně anebo se mu začínáš teprve věnovat a hledáš si svoji pozici.

5 Co mi to přinese? Přínosů této činnosti je spousty, kromě vlastního úspěchu a zájmu o sebezlepšování můžeš stejně jako sportovci dosáhnout úspěchů na turnajích a v soutěžích. Začátky jsou vždy náročné, a proto nejprve je nutné se naučit základní dovednosti a poté se pustit do rozhodování zápasů, lze obecně říci, že pouze dostatek praxe a další kurzy a pokročilá školení mohou přinést zlepšení kvality a dosažení lepší úrovně. Bez toho to jednoduše nejde. Proto hned po absolvování základního kurzu je nutné se hlásit na rozhodování různých úrovní soutěží a turnajů, s tím jak budou zkušenosti a kvalita přibývat, postupují rozhodčí výše na kvalitnější soutěže a kvalitnější turnaje.

6 Čeho mohu dosáhnout? No a kam až to je možné dotáhnout, dokazují naši nejlepší rozhodčí, kteří se běžně účastní vrcholných evropských akcí. − Evropské klubové poháry − Mistrovství Evropy − Mistrovství světa Takže kariéra je otevřená a vše záleží jen na individuálním zájmu.

7 Kolik si mohu vydělat? Možná pro někoho nejdůležitější otázka. Primárně lze rozdělit rozhodčí na ty, kteří to dělají hlavně pro sport a to je motivuje se zlepšovat, peníze jsou jim dobrou odměnou a oceněním jejich snahy a druhou skupinou jsou ti, které softball baví a mají ho rádi, ale rozhodování se věnují pro peníze a zlepšují se, aby dosáhli vyšší kvality a výších příjmů. Není důležité do jaké skupiny se zařadíš právě ty, neboť obecně lze říci, že ať jsou důvody pro zlepšování ty nebo ty, je to vždy užitečné a výsledek je to nejdůležitější.

8 Chci pískat turnaje mládežnických lig V celostátních mládežnických soutěžích se odměna pohybuje kolem 150 – 200 Kč za zápas pro jednoho rozhodčího. Zároveň mohu v případě odpískání určitého počtu utkání získat na konci sezóny jednorázový bonus ve výši 5.000,- Kč – viz motivační program „Staň se rozhodčím softballu“. Ve finálových turnajích celostátních mládežnických soutěží se pak odměna může vyšplhat až na 350 Kč za zápas pro jednoho rozhodčího. Není problém pískat více utkání za den! Cestovní náhrady a ubytování hradí ČSA! To je již zajímavé, ne?

9 Chci pískat ligové soutěže dospělých Budu-li dobrý, mohu pískat celostátní soutěže dospělých. Podle počtu odpískaných zápasů budu zařazen do I. či II. skupiny. V 2. lize se odměna může u rozhodčích ve II. skupině vyšplhat až na 450,- Kč za zápas pro jednoho rozhodčího. V Extralize se odměna může u rozhodčích ve II. skupině vyšplhat až na 550,- Kč za zápas pro jednoho rozhodčího. Rozhodčí zařazení do I. skupiny si mohou bez ohledu na druh soutěže přijít až na 700,- Kč za zápas pro jednoho rozhodčího. Není problém pískat více utkání za den! Cestovní náhrady a ubytování hradí ČSA! To je jistě lepší, ne?

10 A jaké jsou další přínosy? Dobrá parta kolem Tebe. Jsi mezi mladými lidmi, sportovci. Nová přátelství. Pohybuješ se venku na čerstvém vzduchu. Emoce sportovního prostředí. Podpora ze strany ČSA. A mnoho dalšího…

11 Neváhej a staň se rozhodčím softballu ještě teď www.softball.cz


Stáhnout ppt "Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?"

Podobné prezentace


Reklamy Google