Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě."— Transkript prezentace:

1  Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě.

2  Nyní najděte nejbližšího souseda a sdělte mu, co jste si zapsali na papír.

3  Podívejte se na video  LIDSKÉ PRÁVO: 1-10. - YouTube LIDSKÉ PRÁVO: 1-10. - YouTube

4  Zjistili jste, jaké je téma dnešní hodiny?

5 Lidská práva  Nyní si přečtěte krátký text a zkuste pomocí hesel, která vidíte kolem sebe a která se objevila ve videu, určit jaká práva jsou v něm porušována.

6 Lidská práva  Nyní si své výsledky prodiskutujte ve čtveřicích.

7 Otázky  Kdo z vás se někdy setkal s porušováním lidských práv? Co jste v té situaci dělali?  Co dělat, když se v takové situaci ocitnu?  Jak se mohou cítit lidé, jejichž práva jsou porušována?  Existuje nějaká země, ve které otevřeně k porušování lidských práv?  Znáte nějaké organizace, které se zabývají lidskými právy?

8 Organizace  Centrum pro integraci cizinců  Fond ohrožených dětí  Rosa – pro ohrožené děti a matky  Romea – boj proti rasismu  Dokumentační středisko pro lidská práva – Chodov  Bílý kruh – oběti trestné činnosti  Amnesty International

9 Lidská práva  Více o lidských právech a deklaraci lidských práv si můžete přečíst na těchto stránkách:  http://www.osn.cz/dokumenty-osn/soubory/vseobecna- deklarace-lidskych-prav.pdf http://www.osn.cz/dokumenty-osn/soubory/vseobecna- deklarace-lidskych-prav.pdf  http://www.lidskaprava.cz/student/vsechna- temata/clanky http://www.lidskaprava.cz/student/vsechna- temata/clanky


Stáhnout ppt " Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě."

Podobné prezentace


Reklamy Google