Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Deutsch Tour Německo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Deutsch Tour Německo."— Transkript prezentace:

1 Deutsch Tour Německo

2 Něco málo o Německu Název země: Německo
Oficiální název země: Spolková republika Německo Státní zřízení: republika Hlavní město: Berlín Úřední jazyk: němčina Počet obyvatel: Rozloha: km2 Měna: Euro Časové pásmo: středoevropský čas (GMT + 01:00) Nejvyšší hora: Zugspitze (2 962 m) Nejdelší řeka: Rýn Internetová doména: .de Telefonní předvolba: +493

3 Moře Pobřeží Baltského a Severního moře má písčité
. Pobřeží Baltského a Severního moře má písčité pláže, jsou zde lázeňská centra. K této oblasti patří i přilehlé ostrovy, především Severofríské (Nordfriesische Inseln), velké ostrovy Fehmarn, Rujána (Rügen) a Usedom atd. Na pobřeží leží stará hanzovní přístavní města s pěknými památkami – Stralsund, Rostock, Wismar

4 Přístav v Hamburgu V Severoněmecké nížině se při ústí Labe rozkládá nejvýznamnější německý přístav Hamburg (památky: staré centrum s radnicí, protiválečný památník na zbytcích kostela St. Nikolai Kirche, zábavní čtvrť Reeperbahn, Kunsthalle - obrazárna).

5 Zámek Velfů Gifhorn Zámek Gifhorn byl postaven v 16. století v renesančím stylu. V současné době je zámek politickým a kulturním centrem celého kraje. Sídlí zde okresní správa a Historické muzeum se vzácnými historickými sbírkami zdejšího regionu. .

6 Vodárna Gifhorn Vodárna Gifhorn se nachází ve stejnojmenném německém městě. V roce 1910 byla postavena na mohutné pískové duně. Vystoupat na ní můžete po 120 schodech. K dispozici je ale i prosklený výtah. Ve výšce 90 metrů se nachází nejvýše položená panoramatická kavárna Lüneburských vřesovišť, díky které se Vám otevře překrásný výhled na tuto oblast. Silné zdivo a těžké litinové potrubí, které se táhne celým tělesem věže, je stejně působivé jako "konkávně" zakřivená podlaha ručně nýtované vodní nádrže. Kdysi pojala cca litrů.

7 Mezinárodní park mlýnů Gifhorn
Mezinárodní muzeum větrných a vodních mlýnů se nachází v německém městě Gifhorn. Na venkovním prostranství o velikosti přes m2˛ se nachází 15 originálních mlýnů. Mlýny sem jsou dovezeny nejen z celého Německa, ale i ze všech koutů světa - Holandska, Koreje, Ukrajiny, Řecka, Francie, Španělska či z území Archangelska. Celým areálem protéká řeka Isa. Muzeum funguje již od roku Nejdůležištějsí částí areálu je výstavní hala o rozloze 800 m2, kde naleznete miniatury všech slavných mlýnů na světě. Centrem muzea je náves s pekárnou, mlynářským domem a domem krojů.

8 Palác ve Würzburgu a jeho zahrady
Würzburská rezidence patří k nejzdařilejším barokním stavbám v Německu. Je vrcholným dílem barokního stavitele rodáka z Chebu Balthasara Neumanna. Stavba probíhala v letech Mohutná budova z okrového pískovce je uspořádána do podkovy a má tři křídla s čestným nádvořím, čtyřmi vnitřními dvory a dvorním kostelem v jižním křídle. V Interiéru se nachází 5 velkých sálů a přes 300 pokojů. Toto nádherné vrcholně barokní dílo doplňují dvě přilehlé zahrady. Východní zahrada vytvořená podle pozdně barokního stylu a přísně symetrická jižní zahrada rozdělená živými ploty, cestičkami a květinovými záhony. Na seznam UNESCO byl palác zapsán roku 1981.

9 Poutní kostel ve Wies Poutní rokokový kostel oválného tvaru se nachází v bavorské vesnici Steingaden v alpském údolí na pozadí masivu Trauchberg. Jeho vznik se datuje ve 40. letech 18 století, kdy nahradil původní kapli. Autory stavby i krásné výzdoby jsou bratří Johann Baptis a Dominikus Zimmermannové. Kostel byl vysvěcen v roce 1754 a patří k významným rokokovým stavbám a poutním místům. Na seznam UNESCO byl kostel zapsán roku 1983.

10 Brémská radnice a přístav
Brémská radnice se nachází ve městě Brémy na tržišti v centru města. Byla postavena vstupem Brém do Hanzovní ligy v 15. století. Původní gotický styl byl v 17 století rekonstrukcí změněn na Weserskou renesanci. Patří k nejhezčím stavbám v Německu. Ve 20. století byla ke staré radnici přistavěna nová. Radnice přestála bombardování ve 2. světové válce.

11 Opatství v Lorsch Starý klášter a opatství v Lorsch je pozoruhodná architektonická památka. Mezi nejcennější části patří 1200 stará zachovalá vstupní hala z karolínské doby. Opatství se nachází ve stejnojmenném městečku v jihozápadní části Německa v blízkosti Mannheimu. Mezi největší zajímavosti městečka patří právě klášter a klášterní park. Zbytky staveb patří k novějšímu klášteru, který byl založen roku 767. V raném středověku bylo opatství duchovním a kulturním centrem Francké říše. Na seznam UNESCO bylo opatství s klášterem zapsáno roku 1991.

12 Zámky Augustusburg a Falkenlust v Brühlu
Zámky Augustusburg a Falkenlust v Brühlu jsou prvními rokokovými stavbami 18. století v Německu. Nechal je postavit kurfiřt a arcibiskup Clemens August z Kolína. Mezi nejvýznamnější části patří přepychové schodiště Balthasara Neumanna. Zahrada byla budována od roku 1728 a to Dominique Girardem podle francouzského vzoru. Současný vzhled zahrady vystihuje její podobu z 18 století. Příjemnou procházkou dojdeme od Augustusburgu k loveckému zámečku Falkenlust vybudovanému v letech 1729 až V minulosti i současnosti slouží německé vládě jako reprezentativní budovy. Na seznam UNESCO byly zapsány roku 1984.

13 Immenstadt a Sonthofen
Mezi největší lyžařská střediska Horní Allgäu v Německu patří Innestadt a Sonthofen. Vede zde řada vleků a lanovek. Z horských stanic lanovek je překrásný výhled na vrcholy Oberstdorfských a Tyrolských vrchů. V nadmořské výšce 1000m se rozprostírá dobře udržovaná běžecká lyžařská trať. Pro rodiny s dětmi je vhodná běžecká trasa v okolí Missen – Wilhams. Překrásné ježdění nabízí obec Rettenberg- Krazenberg , nejdelší sjezdová trať zde měří přes 4km.

14 Lyžařská oblast Oberstdorf
Tato oblast patří k nejvýznamnější lyžařským střediskům v Allgäu. Mimo to je lázeňským místem s řadou hotelů, penzionů a soukromého ubytování. Nachází se zde dva skokanské můstky a Oberstdorf se každoročně podílí na mezinárodní soutěži čtyř můstků. Pro sjezdové lyžování je zde řada možností, například vrchol Fellhorn nebo Nebelhorn odtud vede 7,5km dlouhý sjezd střední obtížnosti, ten je možný jen za dobrých sněhových podmínek. Na protilehlé straně je možné vyjet z městečka sedačkovým výtahem na Söllereck a odtud vlekem na Schönblick, odkud je výborný sjezd po volných stráních do údolí.

15 Lyžařská oblast Ostallgäu
Jedná se o lyžařskou oblast východní Allgäu v Německu, kterou tvoří několik vesniček. V oblasti je na 70 lanovek a vleků. Tratě jsou především mírné a vhodné pro začátečníky. Centrem oblasti je obec Pfronten, která je dlouhá na 8km a patří k nejdelším obcím v Německu. Lyžařský areál je soustředěný na úbočí Breitenbergu (1836m).Na těchto svazích se pořádají závody Světového poháru žen ve sjezdu a obřím slalomu.

16 Lyžařská oblast Mittenwald
Ústředním areálem oblasti Mittenwald je Dammkar v pohoří Karwendel. Po svazích Dammkaru vede nejdelší sjezdová trať Mittenwaldu s výškovým rozdílem 1300m a délkou 6,5km., je velmi těžká a je pokládána za nejtěžší sjezdovou trať bavorských Alp. Mírnější svahy nabízí Kranzberg(1391m). Oblast je také vhodná pro běžkaře nachází se zde přes 20km běžeckých tratí.

17 Lyžařská oblast Oberammergau
Jedná se o rozsáhlou lyžařskou oblast bavorských Alp. Nabízí svahy různých obtížností, mezi nejstrmější svah patří sjezd z Lauberu. Méně náročný svah se nachází při Kolbensattelhütte. Oblast disponuje víc jak deseti výtahy. Jsou zde svahy s mírnějším sklonem vhodné pro děti a začátečníky. V horní části údolí Ammertal je mnoho příležitostí pro běžkování. Známá je především trať König Ludwigs Loipe, která vede z Oberammergau přes Graswang do Linderhofu a zpátky přes Ettal do Unterammergau.

18 Jezero Spitzingsee a okolí
Jezero Spitzingsee spolu s lyžařským areálem nabízí rekreaci nejen pro blízké Mnichovany. Dominantou je vrchol Stümpfling(1 506m) a Taubenstein(1 693m). Na svazích Taubensteinu je velmi dobrá lyžování pro zdatnější lyžaře. Na Stümpfling vede přímá sedačka od Spitzingsee(1085m). Ze Stümpflingu vede kamenitý a zledovatělý přechod na Firstalm, jedná se o svah z dobrými sněhovými podmínkami vhodný i pro slabší lyžaře.

19 Jezero Tegern Jezero Tegern se nachází v bavorských Alpách a patří mezi vyhledávané rekreační středisko v létě i v zimě. Na blízký vchol Wallberg vede lanovka a zpátky do údolí dvě sjezdové tratě, které jsou velmi náročné a jsou vhodné především pro zdatné lyžaře. Pro méně pokročilé jsou připraveny vleky pod Setzbergem kde je rozsáhlý areál cvičných luk. Několik dalších vleků najdeme v okolí nedalekého Kreuthu, svahy jsou zde pro středně pokročilé lyžaře. Pro běžkaře je v okolí jezera připraveno několik upravovaných běžeckých tratí.

20 Saurierpark Prehistorická zoologická zahrada se nachází severně od Bautzenu v Německu. Je to neobvyklý park se zvířaty, které člověk nikdy živé neviděl. Zakladatelem parku je Franz Gruss, který zde postavil dle vědeckých předloh plastiky pravěkých ještěrů v jejich životní velikosti. V roce 1994 převzal tuto práci Thomas Stern. Tato do detailu přesná stavba je ze železa a betonu. Zhotovené plastiky představují zastupitele ze světa ještěrů z období prvohor a druhohor. První část dinoparku se nazývá "v říši obrů". Zde jsou k vidění dinosauři z období Jury. Nachází se zde vodní svět, kde můžete vidět tvory, kteří žili v pravěkém oceánu. Dále v této části můžete shlédnout například bojující dinosaury o kořist, obrovskou samici brontosaura, jak chrání své mládě či Camrasaura který se zabořil do bažiny. V druhé části tohoto dinoparku můžete vidět dinosaury dle obrázků Zdeňka Buriana. Kromě dinosaurů jsou tu i plazy a obojživelníci z období před dinosaury. Také tu jsou pravěcí ptáci a savci. Dále se tu nachází jezírko s ostrůvkem na kterém stojí Diplodocus a nad jezerem poletují ptakoještěři. V této části se nachází i Brachiosaurus, který je největším modelem v celém dinoparku.

21 Zugspitze Zugspitze je nejvyšší hora Německa. Měří 2966m a patří mezi oblíbené lyžařské oblasti. 300m pod vrcholem je možné lyžovat až do konce května. Vrcholu je možné dosáhnout kabinovou lanovkou Eibseeseilbahn nebo historickou zubačkou Bayerische Zugspitzbahn. Také z rakouské strany vede kabinová lanovka. Sjezdové tratě jsou zde vhodné jak pro začátečníky , tak i pro pokročilé.

22 Hamburg Hamburk, svobodné hanzovní město ležící na Labi a Alsteru, je druhou největší německou metropolí a jedním z největších přístavů v Evropě. Ráz tohoto města utvářejí elegantní nákupní pasáže, cihlové budovy komplexu Speicherstadt, ale také moderní HafenCity, nespočet mostů, příkopů a kanálů, rozlehlé parky a plochy zeleně v centru města. Mezi nejvýznamnější památky patří radnice – nynější sídlo senátu, kostel sv. Michala, čtvrť Blankenese, St. Pauli a Reeperbahn. Hamburg je také významným muzejním městem, nachází se zde více než 50 muzeí.

23 Weinaupark Jedná se o nádherné odpočinkové místo v Žitavě. Nachází se zde sportovně-relaxační prostranství a zoologická zahrada, nazývaná Tierpark. Můžete zde vidět přes 38 druhů zvířat, například koně, osly, želvy, klokany a spousty dalších zvířat, která jsou ve volných výbězích. Je zde možnost se ke zvířatů přiblížit, pohladit a nakrmit je. Rodiny s dětmi jistě ocení několik naučných stezek, kde se děti dozvědí spousty zajímavostí ze světa fauny a flory.

24 Katedrála v Aachenu Katedrála patří mezi nejvýznamnější stavby v Německu. Počátky stavby se datují od konce 8.století. V osmiúhelné stavbě stojí mramorový trůn. Roku 814 zde byl pohřben Karel Veliký, který byl zakladatelem této katedrály. Jeho ostatky jsou tu uloženy ve zlaté karlově skřínce, která je uložena ve zdejší klenotnici. Od roku 936 kdy zde byl korunován Ota I. Veliký, tu bylo až do roku 1531 korunováno 30 německých králů. V letech 1355 až 1414 byl postaven na východní straně gotický chór. V 18. století byla přistavěna Maďarská kaple. V průběhu 2.světové války byli zničeny vitráže v gotickém chóru o celkové ploše cca m2. V roce 1949 až 1951 byli nahrazeny novými. Dóm byl jako první stavba v Německu roku 1978 prohlášena za součást světového kulturního dědictví UNESCO.

25 Berlínská zeď Světoznámý symbol studené války. Od 13.srpna 1961 rozdělila Berlín na východní část, kde vládli komunisté a západní, kde vládla demokracie. Zároveň bylo rozděleno Německo na NDR, které se přidalo do východního bloku a NSR, které zůstalo v západní demokratické společnosti. Byla postavena kvůli častým útěkům lidí na západ. Během její existence na ní při pokusu o překročení zemřelo oficiálně více než 80 lidí, ale neoficiální statistiky uvádějí mnohem větší čísla, přes 200 lidí. Zeď byla dlouhá 165 km (45 km se Západním Berlínem a 120 km s Braniborskem) a vysoká 3,6 m. Pád Berlínské zdi se uskutečnil 9. listopadu 1989

26 Jánské kameny Jsou skupina čedičových skal (604 m) těsně přiléhajících ke státní hranici Česka a Německa, severovýchodně od Krompachu. Údajně byly pojmenovány podle bývalé sochy sv. Jana Křtitele, která zde v minulosti stála. Skály jsou částí čedičové žíly. Pozvolným působením povětrnostních vlivů byli okolní pískovce erodovány a čedičová žíla byla vypreparována do podoby několika skalních zdí. Jánské kameny jsou uspořádány do 4 až 6 bokých čedičových sloupů. Největší a nejlépe zachovaná skalní zeď je nad Německou obcí Hain. Je dlouhá 25 m, vysoká až 10 m a na jejím vrcholku jsou zbytky zděné vyhlídkové plošiny se zábradlím. V roce 1880 byl ke stěně skály přistaven horský hostinec Johannisstein, který je nyní již opuštěný. Další skály jsou roztroušené v lese směrem k osadě Valy. Z vyhlídkové plošiny je překrásný výhled na Žitavské pohoří.

27 Brühlská Terasa a Kasematy
Brühlská Terasa se rozkládá 500 m podél řeky Labe přímo v centru starého města v Drážďanech. Byla postavena v 17.století a přezdívá se jí "balkón Evropy". Je zde překrásný pohled na Labe a celé drážďanské panorama. Přímo pod terasou se nacházejí zbytky renesančního opevnění. Mezi nejvýznamější památky na terase patří Akademie výtvarných umění, Albertinum, Památníky Johanna Friedricha Böttgera, památník malíře Caspara Davida Friedricha, památník Gottfrieda Sempera, Sächsisches Ständehaus a Hofgärtnerhaus.

28 Holiday Park Holiday Park v Hasslochu/Pfalzu nabízí adrenalinové vyžití i relaxaci. Pro ty co mají rádi rychlou jízdu a adrenalin je zde ojedinělá horská dráha - "Expedice GeForce" nebo jízda na vodě v "ďábelských sudech". Pro ty, kdo si chtějí spíše odpočinout je zde mnoho krásných parků s květinami a les. Děti naleznou ojedinělou zábavu v časti věnované pouze jim, ve Světě dětí. Nejzajímavější atrakcí Holiday Parku je padací věž.

29 Movie Park Movie Park se nachází ve městě Bottrop uprostřed Porúří. Celý park je zaměřen na filmová témata. Je to takový Hollywood v Německu. Návštěvnící se mohou ocitnout uprostřed filmové scény, musejí poslechnout režiséra a udělat třeba nějáký ten kaskadérský kousek nebo zvládnout gangsterskou honičku.

30 Ravensburger Spieleland
Ravensburger Spieleland leží ve městě Meckenbeuren v těsné blízkosti Bodamského jezera. Na 25 hektarech na Vás čeká více jak 50 atrakcí.

31 A CO DODAT NA KONEC NAŠÍ PREZENTACE!?
Snad jen to,že budeme doufat,že jsme Vás zaujali a budete hlasovat pro naši cestovní kancelář:Deutsch Tour. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek dne,žáci 4.-9.ročníku


Stáhnout ppt "Deutsch Tour Německo."

Podobné prezentace


Reklamy Google