Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEST Velká písmena. TEST Velká písmena Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. METODIKA Tento materiál je určen pro opakování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEST Velká písmena. TEST Velká písmena Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. METODIKA Tento materiál je určen pro opakování."— Transkript prezentace:

1

2 TEST Velká písmena

3 Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda.
METODIKA Tento materiál je určen pro opakování učiva o velkých písmenech. Je rozdělen na tři části: 1) Žáci doplňují velká, nebo malá písmena. Je potřeba text nejprve přečíst, aby věděli, co doplnit u obtížnějších slov. 2) Žáci vyhledávají chyby. Mohou je buď opravit, nebo pouze podtrhnout. 3) V hvězdičkách jsou ukryta písmena, ze kterých se poskládají slova. Žáci tato slova napíší s důrazem na počáteční písmeno – rozliší zda je velké, nebo malé. Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. Digitální materiál je doplněn materiálem pro tištěnou formu. Test ve Wordu

4 Doplňte chybějící písmena.
Zítra vyrážím do _dršpašských skal. Bydlím v _stí nad _abem v _lici _od _aštany. Autorem _tarých _ověstí _eských je _lois _irásek. Nemůžu se dočkat _ánoc a _ánočních prázdnin! Tvůj přítel je _parťan nebo _lávista? Jednou bych se ráda podívala na _ars. Půjdete _licí _apitána _aroše až dojdete na křižovatku _lice _e _kalce a ulice _a _louhém _ánu. Na _ový _ok budeme mít k obědu drůbež, aby nám neuletělo štěstí. Stojíme – li na _alostranském _áměstí, upoutá naši pozornost kopule barokního _rámu _v. _ikuláše. Průsmyk _šerubský odděluje pohoří _eský les od _umavy. Hokejisté _pojených _tátů _merických hráli proti mužstvu _polkové republiky _ěmecko. Tatínek odebírá _ladou _rontu. Chlapci si hráli na _ndiány. Chodíme na _ákladní školu ve _voře _rálové _ad _abem. Doplňte chybějící písmena.

5 Doplnili jste text správně?
Zítra vyrážím do Adršpašských skal. Bydlím v Ústí nad Labem v ulici Pod Kaštany. Autorem Starých pověstí českých je Alois Jirásek. Nemůžu se dočkat Vánoc a vánočních prázdnin! Tvůj přítel je sparťan nebo slávista? Jednou bych se ráda podívala na Mars. Půjdete ulicí Kapitána Jaroše až dojdete na křižovatku ulice Ke Skalce a ulice Na Dlouhém lánu. Na Nový rok budeme mít k obědu drůbež, aby nám neuletělo štěstí. Stojíme – li na Malostranském náměstí, upoutá naši pozornost kopule barokního chrámu sv. Mikuláše. Průsmyk Všerubský odděluje pohoří Český les od Šumavy. Hokejisté Spojených států amerických hráli proti mužstvu Spolkové republiky Německo. Tatínek odebírá Mladou frontu. Chlapci si hráli na indiány. Chodíme na základní školu ve Dvoře Králové nad Labem.

6 Opravte chyby. Bedřich smetana napsal prodanou Nevěstu.
Bratr studuje na Karlově Univerzitě. Bratr studuje na Karlově univerzitě. Tatínek se narodil v praze a je tedy pražák. Tatínek se narodil v Praze a je tedy Pražák. Náš azor a naše Míca jsou velcí Kamarádi. Náš Azor a naše Míca jsou velcí kamarádi. Rádi na obloze pozorujeme Souhvězdí Velký Vůz. Rádi na obloze pozorujeme souhvězdí Velký vůz.

7 Složte slovo a správně jej napište.
Marťan J L A A Jihlavsko A S O N R H Ť I V K M evropský V N Č S R němčina M A P I O K N Ý Ě E


Stáhnout ppt "TEST Velká písmena. TEST Velká písmena Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. METODIKA Tento materiál je určen pro opakování."

Podobné prezentace


Reklamy Google