Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Homeopatie a TAO Co spojuje homeopatii se staročínskou naukou MUDr. Zuzana Čajková 14. dubna 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Homeopatie a TAO Co spojuje homeopatii se staročínskou naukou MUDr. Zuzana Čajková 14. dubna 2012."— Transkript prezentace:

1 Homeopatie a TAO Co spojuje homeopatii se staročínskou naukou MUDr. Zuzana Čajková 14. dubna 2012

2 Blízkost TAO ztotožnění s přírodou, s jejími přírodními zákony HOMEOPATIE léčebný systém, jenž plně respektuje přírodní zákony

3 Taoismus prastará čínská filozofická nauka, směřující k naprosté harmonii s přírodním světem

4 Kniha Tao te ting starý čínský text Tao te ting ze 4.stol. př.n.l. lze řadit vedle Organonu a Přednášek Kenta mezi základní homeopatickou literaturu poskytuje ucelený názor na svět, má svou vnitřní logiku a překvapující modernost

5 Tao te ting a paragrafy Mistra Lao - c´ vyjadřují homeopatické principy …

6 „ to, co se stahuje, muselo být nejdříve napnuto “ zákon podobnosti „ aniž vykročíš z domu, můžeš poznat celý svět “ nabízí zkušenost a další příklady: … „ co je neúplné, dojde úplnosti, co je vetché, bude obnoveno, kdo žádá málo, obdrží mnoho, kdo žádá mnoho, sejde na scestí, … ”

7 Taoismus prastará čínská filozofická nauka, směřující k naprosté harmonii s přírodním světem Podle taoismu má člověk osud ve svých rukou, pokud zachovává svou přirozenost, která je formou a způsobem jeho existence. Skutečná svoboda = přirozená míra věcí. „ Není většího neštěstí, než neznat míru “… „ Vše, co je přes míru, předčasně zaniká “…

8 Taoismus směřuje ke způsobu žití, který naprosto harmonizuje s přírodním světem. Homeopatie čerpá léky z přírodní lékárny za účelem podpory uzdravení, rozpoznává a respektuje inteligentní samouzdravovací schopnost všech živých bytostí. Oba systémy jsou svou podstatou ekologické a v moderním světě mají hluboký význam.

9 Děkuji za pozornost! Co je Tao? Tao je způsob, jak věci přirozeně jsou. Homeopatie následuje Tao. Tao nesleduje nic. Tao jednoduše je. Respekt vůči přírodě a přírodnímu zákonu = společné téma, které řídí praxi obou systémů.

10 Prevence…. Přitažlivost…. Naslouchání …. Pravá chvíle…. Proces léčby…. Homeopatický princip…. Výsledky…. Moudrý lékař….

11 Znalost … Znát Tao znamená znát sebe. Znát sebe znamená znát druhé. Znát druhé znamená, že není žádných druhých. Vědět, že není žádných druhých, znamená být zajedno se vším. Být zajedno se vším znamená Tao.

12 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Homeopatie a TAO Co spojuje homeopatii se staročínskou naukou MUDr. Zuzana Čajková 14. dubna 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google