Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

P OZORNOST. C O JE POZORNOST ? = psychický stav člověka, projevující se zaměřeností a soustředěností vědomí Zaměřenost: člověk si vybírá některé podněty.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "P OZORNOST. C O JE POZORNOST ? = psychický stav člověka, projevující se zaměřeností a soustředěností vědomí Zaměřenost: člověk si vybírá některé podněty."— Transkript prezentace:

1 P OZORNOST

2 C O JE POZORNOST ? = psychický stav člověka, projevující se zaměřeností a soustředěností vědomí Zaměřenost: člověk si vybírá některé podněty Soustředěnost: stupeň aktivity naší psychické činnosti, mající určitou intenzitu (sílu)

3 D RUHY POZORNOSTI 1. Neúmyslná: vzbuzuje a udržuje ji zvláštnost působících předmětů a podnětů 2. Úmyslná: vzniká a udržuje se volním úsilím ->vůle (=chtění)

4 D ALŠÍ VLASTNOSTI : Stálost Rozsah Rozdělování Přenášení Pozorování

5 P ODNĚTY - pozornost nejlépe upoutávají podněty, které jsou: něčím nové mohou uspokojit některou z potřeb jedince jsou alespoň částečně srozumitelné vizuální informace zvukové podněty - různé činnosti nevyžadují stejnou míru pozornosti

6 R OZTRŽITOST = neschopnost soustředit pozornost na to, co je potřebné (vzniká, protože se člověk soustředí na jiné předměty) Opak pozornosti:


Stáhnout ppt "P OZORNOST. C O JE POZORNOST ? = psychický stav člověka, projevující se zaměřeností a soustředěností vědomí Zaměřenost: člověk si vybírá některé podněty."

Podobné prezentace


Reklamy Google