Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MATEMATICKÉ VTIPY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MATEMATICKÉ VTIPY."— Transkript prezentace:

1 MATEMATICKÉ VTIPY

2 VTIPY Pro matematika je reálný život jenom speciální případ.
Věta Čím méně znáš, tím více vyděláš. Důkaz: Fakt 1: Znalosti jsou Síla. Fakt 2: Čas jsou Peníze.Z fyziky víme: Síla = Práce / Čas. A protože Znalosti = Síla a Čas = Peníze, je tudíž pravda že Znalosti = Práce / Peníze . Vyřešíme vzhledem k Peníze a dostaneme: Peníze = Práce / Znalosti Tedy, když Znalosti se blíží k nule, Peníze se blíží k nekonečnu. Výsledek nezávisí na velikosti Práce. Důkaz je hotov.

3 VTIPY V matematice používáme epsilon a delta, protože matematici dělají chyby Matematika je jemná a citlivá dohoda o tom, že dvě a dvě jsou čtyři Kružnice je kulatá přímka s dírou uprostřed Matematik povídá o svém kolegovi. "Dělá mnoho chyb, ale dělá je v dobrém směru. Zkoušel jsem to dělat jako on, ale přišel jsem na to, že je velmi obtížné dělat dobré chyby.

4 VTIPY Profesor na přednášce zformuloval větu a řekl : "Důkaz je zřejmý." Pak se na minutku zamyslel, opustil posluchárnu a po 15 minutách se vrátil šťastný : "Ano, důkaz je zřejmý !" Zlaté pravidlo učitele matematiky : "Budu mluvit pravdu, nic než pravdu, ale ne celou pravdu."

5 VTIPY Matematik, biolog a fyzik sedí v kavárně a pozorují protější dům. Vidí, jak dva lidé vešli dovnitř a po chvíli tři vyšli ven. Fyzik : "Měření jsou nepřesná." Biolog : "Rozmnožili se." Matematik : "Pokud teď právě jedna osoba vejde do domu, bude opět prázdný."

6 SIMPSON POCITA

7 KOZEL

8 POCIT. STENAT

9 ZASMEJME SA :-D

10 TUPY UHOL

11 SIMPSONOVCI

12 AUTOR Add Mičáň zsdilong@zsdilong.sk ZŠ – R.Dilonga
Hviezdoslavova 823/7 Trstená


Stáhnout ppt "MATEMATICKÉ VTIPY."

Podobné prezentace


Reklamy Google