Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vícevrstvé neuronové sítě.  Neuronové sítě jsou složeny z neuronů tak, že výstup jednoho neuronu je vstupem jednoho nebo více neuronů  Propojení neuronů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vícevrstvé neuronové sítě.  Neuronové sítě jsou složeny z neuronů tak, že výstup jednoho neuronu je vstupem jednoho nebo více neuronů  Propojení neuronů."— Transkript prezentace:

1 Vícevrstvé neuronové sítě

2  Neuronové sítě jsou složeny z neuronů tak, že výstup jednoho neuronu je vstupem jednoho nebo více neuronů  Propojení neuronů určuje architekturu (topologii) neuronové sítě  Rozlišujeme vstupní, pracovní, výstupní neurony

3  Výstupní hodnoty neuronové sítě určují stavy jednotlivých neuronů. (Stav sítě)  Propojení mezi jednotlivými neurony se nazývají synapse  Každá synapse má svou váhu (i zápornou)  Aktuální nastavené hodnoty vah u všech synapsí určují Konfiguraci sítě.

4  Z hlediska změn v síti rozlišujeme 3 úrobně práce se sítí  Organizační ▪ Změna struktury (topologie) sítě  Aktivní ▪ Změna stavů neuronů (výpočty)  Adaptivní ▪ Změna vah synapsí (učení)

5  Cyklická (rekurentní) síť  V síti existuje alespoň jeden cyklus, tedy skupina neuronů spojených v kruhu  Acyklická (dopředná) síť  Neobsahuje žádné cykly

6

7

8  Perceptron  Nejjednodušší neuronová síť  X vstupů  1 pracovní neuron (více vstupních neuronů)  Bias a práh nejsou totožné  Může na vstup i nereagovat

9


Stáhnout ppt "Vícevrstvé neuronové sítě.  Neuronové sítě jsou složeny z neuronů tak, že výstup jednoho neuronu je vstupem jednoho nebo více neuronů  Propojení neuronů."

Podobné prezentace


Reklamy Google