Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ABY ŠPORT NEBOLEL Bratislava, 5.2. 2011.  Výživa bude efektivní pouze ve spojení s kvalitní tréninkovou přípravou sportovce  Výživa je závislá na typu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ABY ŠPORT NEBOLEL Bratislava, 5.2. 2011.  Výživa bude efektivní pouze ve spojení s kvalitní tréninkovou přípravou sportovce  Výživa je závislá na typu."— Transkript prezentace:

1 ABY ŠPORT NEBOLEL Bratislava, 5.2. 2011

2  Výživa bude efektivní pouze ve spojení s kvalitní tréninkovou přípravou sportovce  Výživa je závislá na typu tréninkového období  Pro konečný výkon a výsledek je rozhodující kvalita tréninkové přípravy, byť je výživa důležitá a špatné stravování jej může negativně ovlivnit, tak není rozhodující  Určující a zásadní je vždy trénink  Důležité jsou však režimová opatření ve stravě  Přeceňování podpůrné výživy v myslích mnohých sportovců

3  Firmy a média vnucují lidem myšlenky o úžasném zlepšení výkonnostních parametrů během několika měsíců(při použití právě těchto doplňků výživy))  Vše je ve sportu snadné a skvělé výsledky přijdou rychle, do tří let porážíte nejlepší sportovce ( ale musíte používat naše produkty!!!)  Bohudík tomu tak není!!!  Tak jak je podpůrná výživa přeceňována, tak jest u mnohých sportovců podceňován trénink !!!  Tréninkové úsilí je jen a jen adaptace metabolického prostředí organismu na zátěž  Výstupy z metabolických dějů ( energie )jsou u všech STEJNÉ  Konečný efekt(výkon) je však ovlivněn genetickou výbavou jedince, sportovní historií a především smysluplným tréninkem!!!

4

5 SACHARIDY ANAEROBNÍ METABOLISMUS LAKTÁT AEROBNÍ METABOLISMUS ENERGIE/ VÝKON ENERGIE/ VÝKON KYSLÍK 02 TUKY

6

7  převážné množství energie je získáváno využitím tuků!!!  trénovaný jedinec množství zásob v tomto režimu ještě navyšuje  dochází ke zlepšování zásobování svalových buněk kyslíkem, z důvodu zvýšení prokrvení  Zvýšení počtu mitochondrií(chemická továrna) a enzymatických zásob  zvýšení aerobního potenciálu organismu  přísun sacharidů(cukrů) do svalové buňky zajišťuje inzulín, bez něj jsme ztraceni( diabetik)

8 SACHARIDY ANAEROBNÍ METABOLISMUS LAKTÁT AEROBNÍ METABOLISMUS ENERGIE/ VÝKON ENERGIE/ VÝKON KYSLÍK 02 TUKY

9 SACHARIDY ANAEROBNÍ METABOLISMUS LAKTÁT AEROBNÍ METABOLISMUS ENERGIE/ VÝKON ENERGIE/ VÝKON KYSLÍK 02 TUKY VLa max VO2 max Anaerobní metabolismus ------------------------ Aerobní metabolismus = 1/5 !!!

10

11

12  kvalitní výživa smysluplně začleněná do tréninkového procesu pomůže zvýšit naší výkonnost  Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "ABY ŠPORT NEBOLEL Bratislava, 5.2. 2011.  Výživa bude efektivní pouze ve spojení s kvalitní tréninkovou přípravou sportovce  Výživa je závislá na typu."

Podobné prezentace


Reklamy Google