Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důchodová reforma ČSSD Principy a cíle Prof. PhDr. Martin Potůček, CSc. MSc.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důchodová reforma ČSSD Principy a cíle Prof. PhDr. Martin Potůček, CSc. MSc."— Transkript prezentace:

1 Důchodová reforma ČSSD Principy a cíle Prof. PhDr. Martin Potůček, CSc. MSc.

2 Důchodová reforma- principy  „Spravedlivý důchodový systém, důstojný a klidný život současným i budoucím důchodcům!“ Z rezoluce 36. sjezdu ČSSD  SPRAVEDLNOST  zaměstnanci - OSVČ  náročná a zdraví poškozující povolání – ostatní  lidé pečující – nepečující o děti  muži - ženy  mladí – starší  ekonomicky aktivní - důchodci  DŮSTOJNOST stabilizace poměru průměrného důchodu k hrubé mzdě v pásmu 40 % – 50 % (s přihlédnutím k vývoji životních nákladů)

3 Důchodová reforma - cíle  ustavit průřezový poradní orgán za účasti představitelů vlády, parlamentní opozice, odborníků a představitelů občanské veřejnosti s cílem dosáhnout dlouhodobě udržitelné a obecně přijatelné reformy penzí  stabilizovat veřejný důchodový pilíř: nesnižovat odvody, nepromíjet je, hledat další zdroje příjmů  důsledně a funkčně provázat důchodový systém s finanční a institucionální podporou rodin a osob pečujících o nezaopatřené děti  hranici věku odchodu do důchodu svázat s předvídatelnými procesy změn střední délky života lidí tak, aby občané měli zaručenu přiměřenou perspektivu klidného a solidním důchodem zajištěného stáři  transformovat existující třetí pilíř dobrovolného soukromého penzijního připojištění se státním příspěvkem tak, aby se stal vhodným a atraktivním nástrojem přilepšení k základnímu důchodu, případně zdrojem „předdůchodů“ pro pracovníky náročných a zdraví poškozujících povolání


Stáhnout ppt "Důchodová reforma ČSSD Principy a cíle Prof. PhDr. Martin Potůček, CSc. MSc."

Podobné prezentace


Reklamy Google