Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde."— Transkript prezentace:

1 JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde je pár zajímavostí z jeho života.

2 JBA 1. Své první akcie koupil v 11 letech, dnes lituje, že začal tak pozdě! “Tenkrát bylo vše podstatně levnější než dnes. Povzbuďte své děti, aby investovaly už dnes.“ 2. Když mu bylo 14, koupil si malou farmu. Našetřil si na ni z drobných za rozvážení novin. Člověk může koupit velké věci i z malých úspor. Povzbuďte své děti, aby začaly s jakýmkoliv obchodem a naučte je šetřit“.

3 JBA 3. Stále žije ve svém nevelkém 3 pokojovém domě v malém městě, který si koupil po svatbě před 50 lety. Říká, že tam má vše, co potřebuje. Kolem jeho domu stále není plot… “Nekupujte si víc, než opravdu potřebujete a naučte své děti to samé“

4 JBA 4. Své auto řídí sám, nemá řidiče ani ochranku. „Jsi tím, kým chceš být“! You are what you are 5. Nikdy necestuje soukromým tryskáčem, přestože je majitelem největší světové společnosti pronajímající trysková letadla. „Vždy mysli na to, jak provést věci ekonomicky“.

5 JBA 6. Jeho společnost Berkshire Hathaway vlastní celkem 63 společností. Píše vždy jeden dopis každému generálnímu řediteli ročně, kde je popsán cíl, kterého má dosáhnout. Nikdy nemarní čas schůzkami nebo pravidelnými telefonáty. “Zadej správnému člověku tu správnou práci“.

6 JBA 7. Dal svým ředitelům dvě pravidla: Pravidlo č. 1: Nikdy nedopusť, aby Tví investoři přišli o peníze. Pravidlo č. 2: Nikdy nezapomeň pravidlo č. 1. „Nastav cíle a ponech lidem možnost se na ně soustředit“.

7 JBA 8. Neschází se s davem lidí z „vyšší“ společnosti. Když přijde z práce, otevře si pop corn a odpočívá. „Nevystavuj se. Buď vždy svůj a dělej to, co máš rád.“ 9. Warren Buffet s sebou nenosí mobil, nemá počítač na svém stole.

8 JBA 9.Bill Gates, nejbohatší muž č.1, se s ním poprvé setkal před 5 léty. Vzhledem k tomu, že si nemyslel, že si mají co říci, vyhradil si na schůzku půl hodiny. Schůzka nakonec trvala 10 hodin! Bill se stal nadšeným vyznavačem jeho myšlenek.

9 JBA Jeho rady mladým lidem: „Vykašlete se na kreditní karty a neberte si bankovní úvěry. Investujte do sebe a nezapomeňte: A.Peníze nestvořily člověka. Člověk vytvořil peníze! B.Žij svůj život tak jednoduše, jak jen to jde. C.Nedělej to, co ostatní. Vyslechni si je a udělej to, co sám považuješ za dobré. Jdi svou cestou.

10 JBA D.Nekupuj značkové hadry. Kup si to, v čem se cítíš fajn! E.Nekupuj zbytečnosti. Než to, raději rozdej peníze potřebným. F.Je to Tvůj život. Nedávej jiným lidem či společnostem možnost ovládat jej."

11 JBA „Nejšťastnější lidé mohou, ale nemusí nezbytně být ti nejbohatší. Vychutnej si svůj vlastní život.” Vyber si svou cestu!


Stáhnout ppt "JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde."

Podobné prezentace


Reklamy Google