Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podnebí se vyznačuje míšením oceánských a kontinentálních vlivů. Je charakterizováno západním prouděním s převahou západních větrů a poměrně hojnými srážkami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podnebí se vyznačuje míšením oceánských a kontinentálních vlivů. Je charakterizováno západním prouděním s převahou západních větrů a poměrně hojnými srážkami."— Transkript prezentace:

1

2 Podnebí se vyznačuje míšením oceánských a kontinentálních vlivů. Je charakterizováno západním prouděním s převahou západních větrů a poměrně hojnými srážkami. Přímořský vliv se projevuje hlavně v Čechách a na Moravě, ve Slezsku již přibývá kontinentálních podnebních vlivů. Velký vliv na podnebí má nadmořská výška a reliéf. Z celkové plochy Česka leží 67 % v nadmořské výšce do 500 m, 32 % ve výšce 500 až 1 000 m a pouze 1,05 % ve výšce nad 1 000 m; střední nadmořská výška činí 430 m.

3 Jesenicko je nejsevernější oblastí Moravy. Teploty jsou zde nižší, srážky vyšší. Na Jesenicku je ročně v průměru pouze 7 opravdu hezkých dní.

4

5 Počasí ovlivňuje všechny činnosti člověka. Pro člověka je počasí buď dobrý spojenec, nebo záludný nepřítel. Lidská psychika je velice ovlivnitelná počasím, a tak se Vám vyplatí zamyslet, v jakém počasí budete pracovat.

6

7 Sezónní deprese SAD = Seasonal Affective Disorder Winter blues Beznaděj Úzkost Ztráta energie Ztráta zájmu o dříve oblíbené činnosti Změny chuti k jídlu, zejména pak chuť na potraviny s vysokým obsahem sacharidů Přibývání na váze Potíže s koncentrací a zpracováním informací

8 Sezónní deprese jsou způsobeny především nedostatkem světla. K léčení sezónních depresí se jako doplňková léčba využívá tzv. FOTOTERAPIE - léčení světlem Využití léčivého účinku intenzivního světla bylo oceněno Nobelovou cenou za lékařství a fyziologii již v roce 1903 (dánský lékař Finsen).

9 Problémy se SAD řeší lékaři po celém světě v závislosti na zeměpisné šířce a stupni znečištění ovzduší

10 Fototerapie slouží k léčení depresí a poruch spánku.Pacient se dívá denně do jasného světla ze vzdálenosti minimálně 1 metru po dobu 20 až 60 minut. Účinnost je dobře prokázána při osvětlení 10.000 luxy po dobu půl hodiny nebo 2.500 luxů po dobu 2 hodin. Důležité je, aby světlo dopadalo na sítnici, pacient se ale nemusí dívat přímo do zdroje světla.

11 Při terapii je nutno navštěvovat lékařské zařízení Pokud máme fototerapickou lampu doma, je to nákladné a omezující pohyb člověka během procedury

12 Světelné záření zajišťují LED diody, které napodobují bílé sluneční světlo. Světlo bude následně rozptýleno, aby neoslňovalo uživatele. Brýle budou napájeny dvěma malými bateriemi umístěnými na nožičkách brýlí.

13  Možnost používání při jakékoli denní činnosti  Cenová dostupnost  Pohodlnost  Zpřístupnění léčby sezónních depresí  Možnost umístění světel do dioptrických brýlí

14

15

16

17  snížení reflexe  typický průběh reflexe antireflektující soustavy tenkých vrstev: Reflexe bez antireflektujících vrstev Úkolem nanesené vrstvy je snížit koeficient reflexe podložky pro určité vlnové délky

18  Zabarvení skel brýlí  Možnost nanášení vrstev fotomateriálu na okna  Výroba samolepících štítků s libovolným umístěním na oděvu

19 Zjistili jsme, že v USA již byly vyrobeny kšiltovky se světelným štítkem (Light Vizor)

20 Děkujeme za podporu příznivcům týmu a sponzorům a děkujeme za pozornost. Přejeme Vám slunce v očích.


Stáhnout ppt "Podnebí se vyznačuje míšením oceánských a kontinentálních vlivů. Je charakterizováno západním prouděním s převahou západních větrů a poměrně hojnými srážkami."

Podobné prezentace


Reklamy Google