Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi."— Transkript prezentace:

1

2 DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi

3 NĚKOLIK HISTORICKÝCH POZNÁMEK  Tento příběh se odehrává někdy kolem roku 1063 př. Kr.  David je mladý izraelský chlapec ( asi 23let), který pase stáda svého otce Jíšaje.  David je mladý izraelský chlapec ( asi 23let), který pase stáda svého otce Jíšaje.  Goliáš je pelištejský voják, vysoký 3,2 metry.

4 Jednoho dne se setkala pelištejská a izraelská vojska.

5

6

7 Za Pelištejce vystoupil obr Goliáš a vyzýval Izraelce k boji. Za Pelištejce vystoupil obr Goliáš a vyzýval Izraelce k boji.

8 Izraelský král Saul slíbil svou dceru za odměnu tomu, kdo porazí obra Goliáše. Izraelský král Saul slíbil svou dceru za odměnu tomu, kdo porazí obra Goliáše.

9 Mezitím izraelský chlapec David pase stáda ovcí svého otce. Mezitím izraelský chlapec David pase stáda ovcí svého otce.

10 Chránil ovce před lvem i medvědem. Chránil ovce před lvem i medvědem.

11 Do války také vstoupili Davidovi bratři. Do války také vstoupili Davidovi bratři.

12 Po určitém čase posílá otec Davida, aby se podíval na bratry a donesl jim jídlo. Po určitém čase posílá otec Davida, aby se podíval na bratry a donesl jim jídlo.

13 Když dorazil za bratry, uviděl Goliáše, jak se posmívá a vyzývá Izraelce k boji. Když dorazil za bratry, uviděl Goliáše, jak se posmívá a vyzývá Izraelce k boji.

14 David se rozhodl, že se s Goliášem utká. David se rozhodl, že se s Goliášem utká. Král Saul mu proto nabídl brnění a meč. Král Saul mu proto nabídl brnění a meč. David se však v tak těžké zbroji nedovedl pohybovat. David se však v tak těžké zbroji nedovedl pohybovat.

15 Vzal si raději hůl, prak a kamínky do praku. Vzal si raději hůl, prak a kamínky do praku.

16 Když obr Goliáš uviděl Davida, jak jde na něj s prakem a holí, začal se smát. Když obr Goliáš uviděl Davida, jak jde na něj s prakem a holí, začal se smát. David na nic nečekal, roztočil svůj prak a zasáhl Goliáše přímo do čela. David na nic nečekal, roztočil svůj prak a zasáhl Goliáše přímo do čela.

17 Goliáš padl k zemi a David mu usekl hlavu. Goliáš padl k zemi a David mu usekl hlavu.

18 Když to uviděli Pelištejci, dali se všichni na útěk. Když to uviděli Pelištejci, dali se všichni na útěk.

19 K O N E C


Stáhnout ppt "DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi."

Podobné prezentace


Reklamy Google