Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice."— Transkript prezentace:

1 Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice.

2 Rozhledna na Čubově Kopci
Rozhledna na Čubově kopci byla postavena v roce 1989 ze dřeva tehdejším Zemědělským družstvem Fr. Lhota. Rekonstruována byla v roce Rekonstrukci provedla Obec Francova Lhota. Vzdálenost od hranice se SR je 200 m. Výška je 18 metrů a má 5 pater.Leží ve výšce 720 m n.m. Rozhledna na Čubově kopci Čubův kopec - nejvyšší vrchol hřebínku vystupujícího mezi Střelnou a Francovou Lhotou. Je zde rozhledna, ze které je vidět na sever na údolí Senice, na Slovensko a též okolní kopce jižní části Javorníků. Kámen se symbolem rozhledny na Čubově kopci

3 Ranč u Zvonu Hotel ranč u Zvonu leží ve středu obce
Hotel Ranč U Zvonu poskytuje ubytování ve 2-4 lůžkových pokojích (celkem 51 lůžek). Jídelna hotelu "Ranč U Zvonu" s 30 místy nabízí valašské i jiné speciality.

4 Hucul Club Hucul klub Francova Lhota - nabízí možnost jízdy na koních i rehabilitace zdravotně postižených

5 Kostel sv. Štěpána Uherského z roku 1787
Byl postaven ve slohu josefínském. Byl prostorný, neklenutý. Strop měl trámový se stukaturou. Věž na kostele byla nízká. Stavbu kostela podporoval hrabě Štěpán Illezhazy, dokonce ji prý i financoval a proto se uvádí jako stavitel kostela (vyčteno z kroniky). Podle něho je kostel zasvěcen sv. Štěpánovi, králi uherskému.

6 Pulčín - místní část obce Francova Lhota
Pulčín - místní část obce Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu. Je to nejvýše položená obec okresu Vsetín. Protéká zde Pulčínský potok.

7 Pulčínské skály a ledopády
Celkový pohled na Pulčínské skály


Stáhnout ppt "Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice."

Podobné prezentace


Reklamy Google