Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ JU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ JU"— Transkript prezentace:

1 PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ JU
Vítáme vás na PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ JU Připravte si prosím: nový index + ostatní formuláře, psací potřeby; můžete začít vyplňovat osobní údaje v „Zápisovém listu“. Nezačínejte vyplňovat kolonky v indexu, vyčkejte, prosím, pokynů k vyplňování. Toto je váš první (a poslední) zápis organizovaný hromadně a jednotně. Od 2. semestru si budete vybírat předměty podle Seznamu přednášek PřF vydávaného pro každý akademický rok. Instrukce k individuálnímu zápisu vám poskytneme včas v průběhu semestru. Na studijní oddělení se také budete obracet se všemi žádostmi a potvrzeními. úřední hodiny stud. oddělení - dnes 14:00 – dle potřeby 1.9. – 26.9.: 7:00 – 7:30 dále dle rozpisu na webu PřF JU

2

3

4

5 Dnešní program: školení o bezpečnosti - obecné, práce s el. zařízeními + zacházení s chemikáliemi vybrání zápisových listů, listů s poučením o bezpečnosti a 1 exempláře inform. souhlasu obecné informace o úvodních kurzech „kolotoče“ – info MVT + MVTK + Mechatronika – B2 v 11:00 (ostatní fyz. obory – lab. F 2, 12 hod) info Chemie + kombinace s Ch + kombinace s Bi – B2 ve 12:00 info Biol. Chemistry + Bioinformatics – B7 ve 13:00 29.8. – info AI – C2 v cca 10:30 – 11:00 info PŽP – B2 ve 12:00 14 hod: všichni - angličtina – v C2 - doporučení úrovně kurzu: info o výuce, test + pohovor, (dostaví se i ti, co angličtinu nikdy nedělali) studijní oddělení - zápisové razítko do indexu (včetně angličtiny) – hned po info o angličtině přihlášení do sítě z počítače PřF – v počítačovně Pč 5 PřF, vždy po skupinkách od studijního oddělení (starší studenti dovedou)

6 každý sám elektronicky přes STAG – od 31.8. (8:00) do 19.9. (10:00)
zápis všech předmětů v indexu do portálu STAG: každý sám elektronicky přes STAG – od (8:00) do (10:00) STAG (= STudijní AGenda) – - nutné přihlašovací údaje tyto údaje získáte na 1. příhlášení pouze z počítačů fakulty – info dostanete: DNES ODPOLEDNE IHNED PO ZAPSÁNÍ NA STUDIJNÍM ODDĚLENÍ (Pč5 - v budově Akademie věd – starší studenti dovedou po skupinkách) VŠE, CO SI ZAPÍŠETE PŘES STAG (volitelné kurzy), MUSÍ BÝT V INDEXU S RAZÍTKEM ZE STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ, taktéž škrty kurzů musí být provedeny na studijním oddělení – takže každou změnu nechat potvrdit do indexu na studijním oddělení

7 zápisy a škrty v indexu:
prvních šest týdnů semestru s poplatkem 80 Kč, později jen v závažných důvedech (písemná žádost se zdůvodněním a poplatek 150 Kč) poplatky se platí v pokladně PřF JU identifikační karta studenta umožňuje stravování v menze, opravňuje ke vstupu do knihovny, počítačoven a učeben) k vyzvednutí od (u biologických oborů od 4.9.) na studijním oddělení (vždy 7:00 – 7:30)

8 Kolotoč 2014: kurzy – všechny obory: Úvod do studia na VŠ
(před úvodem test z matematiky – zjištění úrovně) Informační zdroje v přírodních vědách (knihovna) Počítačová technika (přidělení adres a přesměrování ů – dnes, ihned dostanete zápočet) Biologie a kombinace s Biol. pro vzdělávání: Terénní praxe I (1.9. – 19.9.) PŽP: Terénní praxe I (1.9. – 19.9.) týdenní oborové terénní soustředění (22.9. – 24.9.) rozpis do kurzů kolotoče: nebiol. obory – odpoledne u studijního oddělení, večer na – v informacích pro studenty – pro prváky biologické obory – odpoledne u studijního oddělení, večer na webu PřF instrukce k terenním praxím (srazy, kontakty na vedoucí) – na webu včetně kontaktů na vedoucí jednotl. běhů 1.9. – 19.9.

9 budou absolvovat kurzy úvodního kolotoče následujícím způsobem:
Studenti MVT-kombi budou absolvovat kurzy úvodního kolotoče následujícím způsobem: Výpisky pro kurz Úvod do studia předají ing. Ptáčkovi (kdykoli při blokové výuce “normálních” předmětů, které s ním mají) do konce listopadu spolu s indexem; ing. Ptáček předá materiál na studijní oddělení, kde studijní proděkanka zapíše do indexů zápočty, poté ing. Ptáček opět předá materiály studentům. Kurz “knihovna”  (Informační zdroje ...) se uskuteční v průběhu semestru v návaznosti na “normální” výuku; termín bude upřesněn v průběhu října. Výuka začíná první středu výukového období semestru, tedy v akad. roce 2014/2015 dne 1. října, výuka dle rozvrhu, který bude vyvěšen na webových stránkách v oddíle Studium - Informace pro studenty – Prváci. Test z matematiky se netýká studentů MVT-kombi (předmět Repetitorium z matematiky nemůže zohlednit časové možnosti kombinovaných studentů). Studenti oboru MVT-kombi nebudou tedy zařazeni v rozpisu pro úvodní kurzy “kolotoče”.

10 Zimní semestr – 1. ročník:
rozvrhy – ve STAGu po přihlášení a zapsání předmětů se vám bude zobrazovat individuální rozvrh (podle skupin cvičení, které jste si vybrali) kurzy s přednáškou vždy začínají přednáškou (kromě Matematiky!) povinnosti (abyste úspěšně studovali a nikde nenarazili) – opatření děkana D 48 (v 1. semestru nejvýše 1 nesplněný kurz a minimálně 20 získaných kreditů) slavnostní imatrikulace odpoledne (společenský oděv) informace o předzápisu do letního semestru + o studiu obecně – listopad, em, (objasnění nejasností – kdykoli u mně) výuka v zimním semestru zápočtový týden zkouškové období termín předzápisu, zápisu, kontroly indexu ubytovací stipendium (bydliště mimo okres ČB, info k žádosti na stránkách JU) v akademickém kalendáři v Seznamu přednášek (na webu fakulty)

11 C

12 Místnosti fakulty: Budova A: přízemí - laboratoře molekulární biologie
1. patro – chemické praktikové místnosti (201,205), biologické praktikové místnosti (202, 204) zasedací místnost 2. patro – chemické praktikové místnosti (301,305), biologické praktikové místnosti (302) počítačovna Pč 3 studijní oddělení – proti schodům 3. patro – místnosti vyučujících angličtiny, učebna jazyků Budova B: přízemí – posluchárny B1 - B7, Budova C: přízemí - posluchárny C1 – C4; děkanát (včetně pokladny) Budova Akademie věd ČR: u kongreshaly - přízemí – KH, posluchárny P1 – P3 1. patro (schody za P3, dveře na odpočívadle, pak 2 krát doprava) – Pč5 2. patro (schody za P3) – počítačovna Pč 1 Budova UMBR: přízemí – počítačovna Pč 4 Budova v ulici na Zlaté stoce – tzv. botanická vila: katedra botaniky a zasedačka (používaná i pro výuku)


Stáhnout ppt "PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ JU"

Podobné prezentace


Reklamy Google