Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Osobnost Václava II. Králem se stal ve 12letech. Měl zájem o kulturu, pokoušel se sám tvořit básně, složil německy tři milostné popěvky. Bál se hromobití.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Osobnost Václava II. Králem se stal ve 12letech. Měl zájem o kulturu, pokoušel se sám tvořit básně, složil německy tři milostné popěvky. Bál se hromobití."— Transkript prezentace:

1

2 Osobnost Václava II. Králem se stal ve 12letech. Měl zájem o kulturu, pokoušel se sám tvořit básně, složil německy tři milostné popěvky. Bál se hromobití. Získal polskou a uherskou korunu. Vládl diplomaticky, nastolil mír a prosperitu státu. Využíval nerostné bohatství země – stříbro. V porovnání s otcem se jevil jako nepříliš silně. Měl sklony k psychické labilitě.

3 Popis Václava II. Měl středně dlouhé vlasy. Měl po celé bradě vousy a knírek

4 Zápis o Václavovi II. Král byl od 12 let. Získal polskou a uherskou korunu. Vládl diplomaticky, nastolil mír a prosperitu státu.

5 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Osobnost Václava II. Králem se stal ve 12letech. Měl zájem o kulturu, pokoušel se sám tvořit básně, složil německy tři milostné popěvky. Bál se hromobití."

Podobné prezentace


Reklamy Google