Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ohlédnutí za druhou třídou. A je to tady. Přišel měsíc září. Volá nás zpátky do školních lavic. Ve škole na nás čekala nová třída a nová paní učitelka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ohlédnutí za druhou třídou. A je to tady. Přišel měsíc září. Volá nás zpátky do školních lavic. Ve škole na nás čekala nová třída a nová paní učitelka."— Transkript prezentace:

1 Ohlédnutí za druhou třídou

2 A je to tady. Přišel měsíc září. Volá nás zpátky do školních lavic. Ve škole na nás čekala nová třída a nová paní učitelka.

3 A hned jsme se rovnýma nohama pustili do učení. Matematika, čeština, prvouka, pracovky, výtvarka, tělocvik, hudebka – a pozor, pozor, co znamenají ta písmenka AJ?

4 Hned v září jsme se seznámili také s tělocvičnou a hřištěm.

5 První měsíc školy rychle utekl. Ani jsme se nenadáli a začal říjen. Hned na začátku října jsme se sešli s ostatními druháky a oslavili s nimi Mezinárodní den zvířátek.

6 Od první chvíle, co jsme spolu, se snažíme být správnými kamarády. Upletli jsme si proto náramky přátelství.

7 Měsíc listopad přinesl první návštěvu divadelního představení. Ve Společenském domě v Neratovicích jsme zhlédli Pohádku o Šemíkovi.

8 Máma, táta, brácha, ségra… Kdo vlastně tvoří rodinu? Když ty jsi můj táta, co jsem já tvůj? I o tom jsme si v listopadu povídali.

9

10

11 Když se řekne prosinec, každý už netrpělivě očekává, až se sejde s rodinou u štědrovečerní večeře. Ono čekání si lidé zpříjemňují pomocí adventních kalendářů. I my jsme si jeden takový vytvořili. Každý ze čtyřiadvaceti domečků skrýval jeden bonbón.

12 Na samém začátku prosince jsme se opět vypravili do divadla. Tentokrát šlo o pražské divadlo Gong, kde jsme zhlédli pohádku Pět ženichů pro princeznu.

13 A aby těch divadelních představení nebylo málo, konalo se v prosinci ještě další. Paní učitelky Ivana Horká a Veronika Jansová pro všechny druháčky připravily a zahrály Vánoční koledu – příběh o tom, jak se jeden skrblík o Vánocích napravil.

14 Poslední školní den v roce 2012 přímo vybízel k soutěžení.

15 Nakonec došlo také na předání dárků. A že nám jich Ježíšek letos přinesl Asi jsme byli hodní

16 Měsíc leden přinesl nejen dlouho očekávanou sněhovou nadílku, ale také první společné čtení. Pustili jsme se do knížky Povedené prázdniny od Martiny Drijverové. Abychom se v knížce neztratili, vyrobili jsme si každý záložku se svou fotografií.

17 Školní rok se nám lednem pomalu dostal do své poloviny. Přišel čas sklízet, co jsme zaseli – tedy odnést si zasloužené pololetní vysvědčení.

18 Jak vypadá lidské tělo? Nohu a ruku vidím, ale čím to vlastně dýchám? Kudy proudí krev? A kdo tomu všemu šéfuje? Odpovědi na tyhle a další otázky přinesl měsíc únor.

19 Víme nejen to, z čeho se tělo skládá a jak funguje, ale i to, čím mu pomáháme a čím naopak škodíme.

20 A co tělu prospívá nejvíc? No určitě sport. A hlavně ten, který člověka baví. My chodíme od začátku února plavat.

21 Kdo namaloval Mikeše? A kdo Rákosníčka? To a mnohé další jsme se dověděli v projektu Ilustrátoři dětských knih.

22 Měsíc březen je měsícem matematické soutěže Klokan. Druháci se jí účastní v kategorii Cvrček.

23 Duben je měsíc, kdy se ke slovu plně hlásí jaro. Pro nás byl hlavně měsícem výletů. Víte, kde se nachází Chvalský zámek? My už ano, protože právě na něj jsme se ve druhém dubnovém týdnu vypravili, a to za ilustracemi z pohádek.

24 Za další zajímavostí jsme nemuseli vůbec daleko – dorazila totiž za námi. Sdružení Zayferus pro nás připravilo ukázku výcviku dravců.

25 V dubnu jsme ale také tvořili. Pálení čarodějnic jsme si připomněli výrobou svých vlastních malých čarodějniček.

26 V češtině poznáváme slovní druhy. Začali jsme spojkami – a abychom si je lépe pamatovali, vytvořili jsme si některé z modelíny.

27 22. duben se slaví jako Den Země. I my jsme se rozhodli k oslavám připojit. Zbavili jsme okolí školy odpadků.

28 Co bychom dělali, kdyby ve škole začalo hořet? A co když se zvednou hladiny řek? Ano, ano, nový měsíc, květen, nám začal projektovým dnem Ochrana člověka za mimořádných situací.

29 Městská policie si pro nás na dopravním hřišti připravila akci, při níž jsme si zopakovali pravidla bezpečného pohybu na ulici.

30 Ale to už se přiblížil konec května a s ním – pozor – ŠKOLA V PŘÍRODĚ.

31 Celým pobytem nás provázel přísný Krakonoš a jeho skřítkové.

32 Když počasí dovolilo, výletovali jsme, třeba i do Polska.

33 Když venku pršelo, schovali jsme se v chatě. Hráli jsme hry, … …, zpívali…

34 … a taky jsme se trochu učili, ale jen tak, abychom skoro nepoznali, že se vlastně učíme.

35 Když jsme se vrátili ze školy v přírodě, psal se už červen. Na poslední výlet jsme se vypravili do svíčkárny v Šestajovicích. Vlastnoručně jsme si vyrobili svíčku i voskovky…

36 … a prohlédli jsme si místní minizoo.

37 Teď už nás čeká jen rozdání závěrečného vysvědčení a hurá na prázdniny. Tak ahoj ve třetí!


Stáhnout ppt "Ohlédnutí za druhou třídou. A je to tady. Přišel měsíc září. Volá nás zpátky do školních lavic. Ve škole na nás čekala nová třída a nová paní učitelka."

Podobné prezentace


Reklamy Google