Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola."— Transkript prezentace:

1 Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola - otevření vytvořeného dokumentu ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ,INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE, 1. STUPEŇ, 4. ROČNÍK Autor prezentace: Mgr. Hana Nová SOUBORY

2 V YTVOŘENÍ NOVÉHO SOUBORU 1. soubor 2. nový Nový dokument vám Word otevře sám - po spuštění této aplikace. Také si ho můžeš vytvořit : - nebo použij ikonku prázdného listu na panelu nástrojů - možno také za pomoci kláves CTRL+N

3 S EZNÁMENÍ SE ŠABLONOU, VÝBĚR PRÁZDNÉHO DOKUMENTU Prohlédni si nabídku šablon Vyzkoušej si některé Dnes potřebujeme prázdný dokument

4 V LOŽENÍ KRÁTKÉHO TEXTU, OBRÁZKU - PROCVIČOVÁNÍ Zopakujeme, co už známe: Napiš jen několik řádků svého textu /např. pár vět o zvířátku, na co se těšíš, kam bys rád jel…/ Vlož k tématu obrázek / z dokumentů - obrázků, svůj - který jsme malovali, z klipartu/.

5 U LOŽENÍ SOUBORU 1. možnost: Uložit – ukládá soubor do stejného místa se stejným názvem 2. Uložit jako – uloží soubor podle tvého výběru 3. pomocí ikony s obrázkem diskety – v panelu nástrojů 4. stiskem kláves CTRL+S

6 U ZAVŘENÍ SOUBORU Můžeme užít 2 způsoby 1. Křížkem – vpravo nahoře /ukončíme celý program/. 2. Nebo Soubor, pak Zavřít- došlo –li k nějaké změně v dokumentu,Word se zeptá, jestli chceš zavřít.

7 K ONTROLA - OTEVŘENÍ DOKUMENTU, KTERÝ JSME DNES VYTVOŘILI Pro otevření našeho dokumentu využijeme Soubor – Otevřít Další možnost: v horním panelu nástrojů klikni na ikonku otevřené složky PO KONTROLE SOUBOR OPĚT ULOŽ – TO UŽ JSME SE DNES NAUČILI.


Stáhnout ppt "Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola."

Podobné prezentace


Reklamy Google