Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HVĚZDY Navrátilová Pavlína. Holly Marie Combs Narozena: 3. 12. 1973 Místo narození: San Diego, Kalifornie, USA Výška : 1,55 m Náboženství: Protestantské.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HVĚZDY Navrátilová Pavlína. Holly Marie Combs Narozena: 3. 12. 1973 Místo narození: San Diego, Kalifornie, USA Výška : 1,55 m Náboženství: Protestantské."— Transkript prezentace:

1 HVĚZDY Navrátilová Pavlína

2 Holly Marie Combs Narozena: 3. 12. 1973 Místo narození: San Diego, Kalifornie, USA Výška : 1,55 m Náboženství: Protestantské Oblíbené jídlo: Italské Studia: Professional Childrens School, New York Koníčky : Koně, zahradničení Nejznámější seriál: Charmed(čarodějky)

3 Brad Pitt Narozen: 18. 12. 1963 Místo narození: Shawnee, Oklahoma, USA Nejznámější fil asi Troja

4 A jejda… Nyní jsem si uvědomila, že když jsem dostala za úkol referát na téma hvězdy, tak asi ty hvězdy z hlediska astronomického, že? Tak se omlouvám a začneme od začátku.

5 Hvězdy a galaxie Ze Země sice hvězdy vypadají jako nepatrné světélkující tečky, ale ve skutečnosti jsou to obrovité horké koule žhavých plynů v hlubinách vesmíru. Hvězdy neustále vznikají, mění se a zanikají. Velké hvězdy se jmenují obři, ještě větším říkáme veleobři a ty menší jsou trpaslíci…

6 Hvězdy a galaxie Naše Slunce je jednou z miliard hvězd, které patří do galaxie zvané Mléčná dráha. Galaxie je skupina milionů hvězd, jež drží pohromadě velká síla, která se nazývá přitažlivost, neboli gravitace.

7 Hvězdná obloha Nebudeme troškařit a vydáme se rovnou mezi galaxie - namalujeme si hvězdnou oblohu (za lepší výraz považuji anglické "starfield", tedy něco jako "hvězdné pole"). Upozorňuji, že pro některé obrazy, které budeme v tomto seriálu vytvářet, je naše dnešní práce spíše jenom pozadí, takový základ…

8 Noční obloha Nezapomeň se za jasné noci podívat na oblohu! Vysoko nad hlavou spatříš stovky blikajících hvězd –a všechny se třpytí a jiskří jako diamanty!

9 Noční obloha

10 Různá souhvězdí Jelikož má na starost téma Souhvězdí Pája, tak sem dám jen nějaké fotky.

11 Noční obloha s kometou Halle Kometa je viditelná jako čára se závojem.

12 Hvězdy: HVĚZDA. Kosmické těleso zářící vlastním světlem díky zejména termonukleárním reakcím v nitru. Většinou je hvězda složena z plazmy. Dvojhvězda: osamocené hvězdy nejsou příliš časté, buď existují ve dvojicích nebo i ve větších skupinách a mnoho hvězd je alespoň obklopeno planetami;

13 Hvězdy: Hvězdokupa: výskyt samostatných hvězd je velice řídký, častěji existují ve skupinách po dvou (dvojhvězdy) i po více členech (vícenásobné hvězdy) nebo ve velkých skupinách - hvězdokupy: seskupení hvězd držená pohromadě vzájemnou přitažlivostí. Rozeznáváme: hyperonová hvězda: dosud neprokázaná existence hvězdy, která by mohla vznikat vychládáním neutronových hvězd

14 Hvězdokupa:

15 Dvojhvězda:

16 Slunce – hvězda stálice

17 závěrem Jelikož už opravdu nevím co dodat, tak se s vámi loučím!

18 Prezentaci Vytvořila Navrátilová Pavlína Informace jsou z netu a z encyklopedie


Stáhnout ppt "HVĚZDY Navrátilová Pavlína. Holly Marie Combs Narozena: 3. 12. 1973 Místo narození: San Diego, Kalifornie, USA Výška : 1,55 m Náboženství: Protestantské."

Podobné prezentace


Reklamy Google