Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítáme Vás na zápisu do prvních tříd Milé děti, doufáme, že se vám u nás bude líbit. aneb do pohádek pro korálky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítáme Vás na zápisu do prvních tříd Milé děti, doufáme, že se vám u nás bude líbit. aneb do pohádek pro korálky."— Transkript prezentace:

1 Vítáme Vás na zápisu do prvních tříd Milé děti, doufáme, že se vám u nás bude líbit. aneb do pohádek pro korálky

2 A korálky můžete sbírat u…. U sporťáka Toma U zpívajícího Hurvínka U šikovného Cipíska U veselé Makové panenky U chytrého Mikeše A nakonec se můžete i s rodiči občerstvit v bistru U kocoura v botách

3 jsme velmi rádi, že jste přišli s dětmi na zápis do 1. třídy zrovna k nám, vyučujeme podle programu „ZÁKLADNÍ ŠKOLA“ a podle námi zpracovaného ŠVP, snažíme se přizpůsobit potřebám dětí, učení je sice namáhavé, ale usilujeme o to, aby se zde měly děti dobře a do školy se těšily, naše škola rozvíjí schopnosti žáka, využívá jeho zvídavosti a schopnosti naučit se něco nového, často děti chválíme a povzbuzujeme k další práci –prosíme, abyste takto přistupovali k dětem také, děti toho musí na začátku hodně zvládnout: poslouchat p. uč., splnit požadované úkoly a podřídit se řádu školy… –prosíme rodiče, aby jim s tímto pomohli a co nejvíce jim tuto situaci usnadnili… Informace rodičům u zápisu do školy Vážení rodiče,

4 ...máme pro vás pár upoutávek. Doufáme, že vás osloví, protože u nás se nebudete nudit ani chviličku :-) Vlastně naše škola vůbec slovo „nuda“ nezná. Pokud nevěříte, podívejte se sami.

5 Malý přehled toho, co se na naší škole stalo během posledního půl roku…

6 ,,Cesta vzhůru“ - první část celoročního kalendária (podzim) Tento den byl rozdělen na určité části: - každá třída měla sestavené 10-členné družstvo které loni plnilo tyto úkoly: 1-běh do schodů 2-šplh 3-běh k dubu, - ostatní žáci plnili ve třídě předem určené úkoly a samozřejmě fandili svému družstvu…, - loni byl program doplněn o sokolnické show.

7 Mikuláš Dne 6.12.2007 se slavil Mikuláš i v naší škole. Děti, které zazpívaly písničku, dostaly i malý dárek. V ten den nás navštívil i známý ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek, se kterým si povídali žáci 1., 2. a 3. tříd.

8 Zimní kalendárium – 2. část celoročního kalendária Proběhl spolu s projektovým dnem školy. Opět se soutěžilo v tělocvičně v různých disciplínách, na chodbách a ve třídách se zdobilo a zase to mělo vedení školy skvěle připraveno.

9 A co nás ještě čeká ?

10 Karneval Dne 21. 2. 2008 se v naší škole bude konat karneval, který organizují žáci 9.A. Děti čeká nabitý program, plno skvělých soutěží a zábavy.

11 Jarní kalendárium na téma – Den Země Letní kalendárium na téma – Sportovat nás baví Jsme zvědaví co si pro nás zase vedení připraví…

12 Radovánky Tradicí naší školy je také sobotní květnové odpoledne pro děti a taneční večer pro rodiče. Děti z 1. stupně si v hodinách TV, starší žačky ve svém volném čase, nacvičí pohybové skladby na oblíbenou hudbu a své umění pak pro rodiče předvedou na hřišti u MŠ.

13 Volný čas dětí V tomto školním roce 2007/2008 pracují na škole zájmové kroužky : Umění: - flétna p. M. Linková - keramický p. D.Muchová - paličkování p. M. Pavlíková - ruční práce p. Siudová M., p. Zemanová R. - plastikové modelářství p. L.Dostál - tvoříme z ovčí vlny p. V. Demková - přírodniny p. J. Šotkovská - paličkování p. M. Pavlíková - pěvecký sbor p. A. Sabatová - dramatický p. D. Muchová - batikovaní p. E. Mullerová Sport: - fotbalový p. P. Majetný - stolní tenis p. V. Šnajdr - vybíjená p. S. Sikorová - šachový p. L. Bojková - sportovní všestrannost p. J. Cwik Věda a jazyky: - fyzikální p. R. Zemanová - počítačový p. P. Stopa, p. V. Demková - chemický p. H. Komárková - ruština p. J. Hartlová - angličtina p. E. Martynková

14 Školní vláček Je celoroční program volnočasových aktivit, ve kterém soutěží třídy (zvlášť I. a II. stupeň) v jednotlivých disciplínách, probíhá již 12 let, výsledky se píšou do tabulky a na konci roku třída s největším počtem bodů jede na soustředění.

15 Kalendárium Je to den, kdy žáci školy plní různé úkoly (cvičí, kreslí, lepí, staví, natáčí atd.), které nám naplánuje vedení školy. Probíhá každý 1. týden v nastávajícím ročním období.

16 A co všechno ještě děláme? To se dozvíte na našich webových stránkách, které denně aktualizujeme!! www.zsnavsi.cz

17 a jak to u nás chodí… - režim školy Škola je pro žáky otevřená od 6:45, kdy startuje škol. družina, do prvního zvonění jsou děti v šatnách nebo v již zmiňované družině, vyučování začíná v 7:45, po 2. vyuč. hodině je 20min. přestávka, děti mají možnost koupi mléčných výrobků v automatu, první třídy končí v 11:20, žáci se mohou stravovat ve školní jídelně, odpolední družina je od 11:20 do 15:30 (po dohodě i déle), ve škole je mnoho zájmových kroužků vedených odborníky, další informace Vám sdělí paní učitelky na začátku šk. roku a rády zodpoví Vaše dotazy většinu pomůcek poskytuje škola pro Vás zdarma seznam dalších potřeb do vyučování Vám sdělí třídní učitelé na začátku šk. roku. Jsme velice rádi, že jste pro své dítě zvolili právě naši školu. Těšíme se na něj…

18 Michal Královič – animace, technická spolupráce Soňa Kantorová – zvuk, scénář, grafika Tereza Šotkovská – zvuk, scénář, grafika Ondra Beňuš – kamera, zvuk, střih, efekty… Pavel Stopa – dozor a dohled ;-) Soňa Sikorová – námět na video, úprava prezentace Ostatní učitelé a žáci Masarykovy ZŠ Návsí – další podněty, vylepšení aj. Děkujeme za pozornost, Masarykova základní škola Návsí Návsí 2008 Na výrobě této prezentace se podíleli:


Stáhnout ppt "Vítáme Vás na zápisu do prvních tříd Milé děti, doufáme, že se vám u nás bude líbit. aneb do pohádek pro korálky."

Podobné prezentace


Reklamy Google