Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je."— Transkript prezentace:

1

2

3 ,,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je jedno z nejstarších pohoří Evropy  Šumava je rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska  Specifickým jevem jsou na Šumavě přirozená ledovcová jezera, která se vyskytují v nadmořské výšce kolem 1000 m: Plešné jezero, Roklanské jezero, jezero Laka, Čertovo jezero, Černé jezero atd.  v oblasti Šumavy se průměrné roční teploty pohybují v závislosti na nadmořské výšce od 6 °C do 3 °C

4  Poté, co byl rys v těchto končinách již v 19.století vyhuben, začaly po roce 1980 na Šumavě snahy o jeho návrat. Tento projekt byl úspěšný. Dnes se největší evropská divoká kočka opět tiše toulá hlubokými lesy. Pro člověka nepředstavuje rys žádné nebezpečí.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 - - leží ve výšce 1008 m.n.m. - - hloubka 40,6m

17 - - leží ve výšce 1030 m.n.m. - - hloubka 36m

18


Stáhnout ppt ",,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je."

Podobné prezentace


Reklamy Google