Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ KUCHYNĚ Pracovní vyučování 8. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ KUCHYNĚ Pracovní vyučování 8. ročník."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ KUCHYNĚ Pracovní vyučování 8. ročník

2 Práce ve skupinkách  Představte si situaci, že si zařizujete vaši novou kuchyň a plánujete veškeré základní kuchyňské vybavení koupit najednou. Napište si seznam pro případ, kdyby jste si v obchodě nemohli vzpomenout na zbývající věci (netýká se nábytku).  Spočítejte si kolik věcí na zařízení kuchyně jste dali dohromady.  Která skupina byla nejúspěšnější v zařizování kuchyně?

3 Minimum  kuchyňské nože  kuchyňské nůžky  ostřič nožů  škrabka na brambory  struhadlo  vařečky  naběračky  drátěná naběračka  mačkač brambor  mašlovačka  váleček na těsto  grilovací jehly  hrnce, pánve, pekáče  forma na koláč  pečící plechy a formičky  hrnky  skleničky

4 Různé  kartáč na čištění  síto  odměrka  nálevka  prkénka  mísy  otvírač na konzervy  vývrtka  termoska  lis na česnek  rychlovarná konvice  palička na maso  cedník  odkapávač zeleniny  rýhovací kolečko  vykrajovací formičky  pečící papír  tlakový hrnec

5 Různé  mixér  kuchyňský robot  odšťavňovač  elektrický kávovar  mikrovlná trouba  nádobí do mikr. trouby  jogurtovač  pánev Wok  váhy  topínkovač  toustovač  domácí pekárna

6 Příbory  vidličky  dezertní lžíce  dezertní vidličky  polévkové lžíce  servírovací lžíce  servírovací vidlička  naběračka na polévku  příbor na servírování salátu  porcovací nůž a vidlička  čajové lžičky

7 Sklo  Poháry na vodu, šťávu nebo alkohol.  Sklenky na červené víno – pohár je zaoblený.  Sklenky na bílé víno – jsou menší a štíhlejší.  Sklenky na koňak jsou největší.  Likérové skleničky jsou nejmenší.

8 Stolní souprava  nádobí by mělo být vhodné do myčky  velké talíře  menší talíře  dezertní talířky  misky na polévku  šálky a podšálky na čaj a kávu

9 Hrnce a pekáče  S teflonovou úpravu se lépe čistí.  Zkontrolujte, zda jsou držadla bezpečná.  Nerez nádobí i když je dražší, vydrží déle a snadno se čistí.  Nepoužívejte litinové nebo měděné nádoby na přípravu zeleniny, oba kovy ničí vitamín C.

10 Použité zdroje  B. Phillipsová, Domácnost od A po Z, Bratislava Průdy 1994, ISBN

11 Konec prezentace Autorem materiálu je Mgr. Renata Jindráková, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ KUCHYNĚ Pracovní vyučování 8. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google