Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly."— Transkript prezentace:

1 Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly jeho desky jedněmi z nejlépe prodávaných. Mezi Millerovy nejznámější nahrávky patří jazzové standardy In the Mood, Tuxedo Junction, Chattanooga Choo , Měsíční serenáda, Little Brown Jug, American Patrol, Elmer's Tune, A String Of Pearls a Pennsylvania

2 Život Glenn Miller, trombonista, skladatel a dirigent narodil se ve státu Iowa 1. března 1904 a zemřel asi 15.prosinec se rozhodl v roce vstoupit dobrovolně již jako slavný muzikant do amerických ozbrojených složek. Nejprve bezúspěšně do námořnictva. Teprve v září 1942 se mu podařilo přesvědčit armádu, aby jej přijala do svých služeb. Jeho orchestr v rámci amerického letectva se stal téměř okamžitě jedním z nejoblíbenějších nejen pro letce, ale velmi často na svých koncertech v Británii i pro civilisty. Absolvoval až 35 koncertů měsíčně a další byly vysílány rozhlasem.

3 Zmizení 15.prosince 1944 měl Miller, nyní již major, letět ze Spojeného království do Paříže hrát pro vojáky, kteří ji nedlouho předtím osvobodili. Jeho letoun odlétl ze základny RAF Twinwood Farm v Claphamu v hrabství Bedfordshire, ale zmizelo nad kanálem La Manche. Jeho tělesné ostatky ani vrak jeho letounu (jednomotorový UC-64 Norseman) nebyly nikdy nalezeny. Od doby, kdy před více než 65 lety zmizel, se objevilo nespočet teorií o tom, co se tehdy přihodilo. Buddy DeFranco, jeden z poválečných vedoucích Orchestru Glenna Millera, životopisci Georgi T. Simonovi pověděl o mnoha z nich, které se dozvěděl, když band v 70. letech vedl. DeFranco řekl: „Kdybych měl všem těm teoriím uvěřit, bylo by nějakých dvanáct tisíc čtyři sta padesát osm lidí, kteří jej na jeho poslední let vyprovázeli!“

4 Pár obrázků Glenn v uniformě pomník Glenna Millera na hřbitově Grove Street osudové letadlo


Stáhnout ppt "Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly."

Podobné prezentace


Reklamy Google