Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006"— Transkript prezentace:

1 Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2006 Multimediální svět Projekty SIPVZ

2 Název prezentace : „ Antikoncepce“
Vzdělávací obor : Rodinná výchova Ročník : 8. ročník Autor prezentace : Mgr. Lenka Golová Název prezentace : „ Antikoncepce“

3 Zdroje informací JANOŠCOVÁ, D. a KOL. AUTORŮ. Občanská výchova s blokem rodinná výchova pro 8.ročník základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, ISBN UZEL, R. Antikoncepční kuchařka. Praha: Grada, 1999.

4 Lidská sexualita, plánované rodičovství
„ ANTIKONCEPCE „

5 Plánované rodičovství
Plánované rodičovství je v civilizovaných zemích světa lidským právem na svobodné a zodpovědné rozhodování se o počtu dětí a časovém odstupu mezi nimi. Díky tomuto právu máme dostatek informací a prostředků k tomu, abychom mohli plánovat vlastní potomstvo. Zamyslete se ve dvojicích nad možnostmi plánovaného rodičovství v ČR. Co byste k nim zařadili?

6 Antikoncepce Antikoncepce je ochrana před nežádoucím otěhotněním.
Je jedním z prostředků užívaných k plánovanému rodičovství. Význam antikoncepce jako prevence sexuálně přenosných chorob. V dnešní době máme k dispozici mnoho metod zabránění početí.

7 Antikoncepční metody 1. Přirozené prostředky metoda neplodných dnů
metoda hlenové struktury

8 Antikoncepční metody 2. Bariérové metody prezervativ (kondom)
diafragma (pesar) přerušovaná soulož (POZOR! Málo spolehlivá)

9 Antikoncepční metody 3. Chemické metody hormonální antikoncepce
tablety náplasti podkožní tyčinky poševní spermicidní látky krém gel pěna čípky

10

11 Antikoncepční metody 4. Nitroděložní tělísko
spolehlivý antikoncepční prostředek, který je gynekolog. zaveden do dělohy, kde se ponechává často několik let. Tělíska různého tvaru jsou vyrobena z plastů nebo kovu.

12 Poznáš antikoncepční prostředky?
nitroděložní tělísko hormonální antikoncepce spermicidní gel čípky kondom pesar

13 Humorné ztvárnění antikoncepčních metod
Kondom Kondom, antikoncepční pilulka Sexuální zdrženlivost Dokážeš vysvětlit?

14 Nejčastěji používaný antikoncepční prostředek
PREZERVATIV (kondom) nejdostupnější a nejčastěji používaný antikoncepční prostředek kvalitní kondomy mají mají na krabičce uvedeno datum použitelnosti je zhotoven z jemné gumy UPOZORNĚNÍ: nepoužívat kondom opakovaně při manipulaci dbát na to, aby nedošlo k mechanickému poškození zabránit styku kondomu s krémem

15

16 A co na závěr? Oba partneři by měli přistupovat k sexuálnímu životu zodpovědně a měli by si naplánovat své rodičovství na dobu, kdy na ně budou skutečně připraveni. Předčasné, neuvážené zahájení pohlavního života bez použití antikoncepce může přinést partnerům neplánované otěhotnění partnerky a tím i řadu následných problémů. Rodičovství je posláním a uměním, ke kterému potřebujeme nejen talent a dobré znalosti, ale měli bychom být i fyzicky a psychicky zralí.

17 Poznámky k prezentaci Využití laserového ukazovátka usnadňuje učiteli i žákům orientaci v textu. Postupné zobrazování textu – žáci nevidí celý text najednou,ale učitel žákům zobrazuje text v závislosti na rychlosti výkladu. V průběhu prezentace je několik odkazů na internet (nutnost připojení počítače k internetu). Prezentaci je vhodné oživit efekty (atraktivnost).


Stáhnout ppt "Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006"

Podobné prezentace


Reklamy Google