Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Martin Niemöller V Německu přišli nacisté pro Židy a já se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře a já se neozval, protože jsem nebyl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Martin Niemöller V Německu přišli nacisté pro Židy a já se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře a já se neozval, protože jsem nebyl."— Transkript prezentace:

1 Martin Niemöller V Německu přišli nacisté pro Židy a já se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře a já se neozval, protože jsem nebyl odborář. Pak přišli pro katolíky, a já se neozval, protože jsem protestant. Pak přišli pro mě a tou dobou už nezbýval nikdo, kdo by se mohl ozvat na mou obranu.

2 Elie Wiesel: Noc Nikdy nezapomenu na tuto noc, první noc v táboře, jež proměnila můj život v jedinou, nasedmkrát zamčenou temnotu. Nikdy nezapomenu na ten kouř. Nikdy nezapomenu na tváře dětí, jejichž těla se před mýma očima měnila ve žhavé spirály pod němým nebem. Nikdy nezapomenu na ty plameny, jež navěky sežehly mou Víru. Nikdy nezapomenu na noční ticho, jež mi navždy vzalo chuť k životu. Nikdy nezapomenu na okamžiky, které zabily mého Boha, mou duši a mé sny, jež na mne hleděly tváří pouště. Nikdy na to nezapomenu, ani kdybych byl odsouzen žít stejně dlouho jako sám Bůh. Nikdy.

3 Elie Wiesel: Noc


Stáhnout ppt "Martin Niemöller V Německu přišli nacisté pro Židy a já se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře a já se neozval, protože jsem nebyl."

Podobné prezentace


Reklamy Google