Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová"— Transkript prezentace:

1 Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová
Moravský kras Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová Závěr

2 Moravský kras je nejvýznamější krasovou oblastí České republiky
Moravský kras je nejvýznamější krasovou oblastí České republiky. Rozprostírá se jen několik kilometrů od veletržního Brna, směrem na sever a severovýchod, prakticky až k Boskovicím. Tvoří jihozápadní část Drahanské vrchoviny. Je to neširoký pruh vápenců v šířce 2-6 km a délce asi 26 km.

3 Jeskyně Balcarka Kateřinská jeskyně Punkevní jeskyně Jeskyně Sloupsko-šošůvské Macocha Doprava Informace pro vozíčkáře Ostatní jeskyně v ČR Provozní doby jeskyní a ceny vstupného na rok 2004                                                                              Obr.: Budova Ústřední informační služby na Skalním mlýně Punkevní jeskyně jsou otevřeny celoročně, ostatní jeskyně jsou otevřeny od února do října. Vstupenky do jeskyní se kupují přímo před jednotlivými jeskyněmi; výjimkou jsou jeskyně Punkevní, do kterých je možno vstupenky zakoupit na Ústřední informační službě na Skalním mlýně a v sezóně na informační službě blízko horního můstku propasti Macocha. Zejména v sezóně (květen-září) jsou vstupenky do Punkevních jeskyní často vyprodány a proto je vhodné si je zarezervovat předem (rezervaci lze provést až rok dopředu) na čísla , nebo , fax Na stejném čísle je Ústřední informační služba Správy jeskyní Moravského krasu. Provozní doba Ústřední informační služby Skalní mlýn: IV.-VI, IX. 8:00-16:30 VII.-VIII. 8:00-17:00 X.-III. 8:00-15:00 Propast Macocha představuje jeden z nejznámějších krasových jevů v České republice. Od roku 1914 je nedílnou součástí veřejnosti přístupných jeskyní Punkevních. Samotná propast vznikla s největší pravděpodobností prolomením zesláblé klenby obrovského podzemního dómu, protékaného ponornou říčkou Punkvou. Splynutím krasové sníženiny na povrchu s jeskyní se otevřela vertikální dutina o dnešní hloubce 138,5 m. Mohutné rozměry propasti umožňují denní osvětlení celé prostory a proto ji v krasové klasifikaci řadíme k propastem typu "light hole". Toto se odráží i v podmínkách klimatických a vegetačních. Ponorná říčka Punkva, která protéká dnem propasti, vzniká soutokem celé řady ponorných vodotečí, které protékají na území vápenců od severu a východu a spojují se.

4 Plavecký areál Vyškov Westernové Městečko Wild West Boskovice-Indiánská vesnice Ubytování v tee-pee, hod tomahavkem, oštěpem, střelba z luku.

5 Ubytování Penzion s restaurací naleznete za rybníkem, obklopený lesem a dalšími soukromými rekreačními chatami. V hlavní budově jsou převážně třílůžkové pokoje s možností přistýlky a zmíněná restaurace s celodenním stravováním. Vedle penzionu stojí tři samostatné chatky s dvěma lůžky a možností dalších dvou přistýlek. Ubytování lze objednávat písemně, telefonem nebo em.

6 mujweb.atlas.cz/www/morkras/
Proč jsem si vybrala Moravský kras? Jednou o prázdninách jsem ho navštívila moc se mi tam líbilo. mujweb.atlas.cz/www/morkras/


Stáhnout ppt "Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová"

Podobné prezentace


Reklamy Google