Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzhled a nastavení avatara Bc. Jarmila Havelková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzhled a nastavení avatara Bc. Jarmila Havelková."— Transkript prezentace:

1 Vzhled a nastavení avatara Bc. Jarmila Havelková

2 Vzhled avatara - nastavení Výběr skinu (kůže) Tělesné proporce Oblečení Doplňky avatara (vlasy, šperky, atd.) Pohyb avatara

3 Vzhled (Appearance) Základní nástroj v úpravě vzhledu avatara naleznete v kontextuálním menu postavy pod volbou Appearance. Avatar se postaví čelem vzad (vidíte mu zepředu na celou postavu)

4 Avatar

5 Avatar – jednotlivé položky v menu V levém sloupci vybíráte upravovanou položku Body Parts/Clothes  Shape – tělesné proporce  Skin – kůže  Hair – vlasy  Eyes – oči  Shirt, Pants, Shoes, … - tričko, kalhoty, boty, …

6 Avatar – jednotlivé položky v menu Při každé změně se vám aktivuje tlačítko Save/Uložit. Doporučuje se při každém nastavení ukládat před přepnutím do jiné části těla či oblečení.

7 Ukládat naráz nebo průběžně? Můžete sice uložit až všechny upravené položky dohromady (tlačítko Save All/Uložit vše), ale je možné, že se budete chtít vrátit k předchozímu nastavení tlačítkem Revert/Vrátit a tímto se Vám ztratí všechny neuložené změny.

8 Úprava těla Při úpravě těla (označení Shape) můžete využít možnost „náhodného výběru“ = Randomize. Ten vám vylosuje nějakou hodnotu nastavované položky. ALE spíše se nedoporučuje – nejasný vzhled ?!

9 Úprava oblečení Při úpravě oblečení máte možnost postavu avatara svléknout z aktuálního oblečení. Použijete tlačítko Také Off/Svléknout v kontextuálním menu avatara.

10 Skin – volba kůže Kůže bývá jedním z problémů začátečníků v SL. Ta, s kterou se avatar „narodil“, nebývá vždy optimální. Proto v SL existují tzv. freebie obchody, kde si můžete zdarma vzít zvolenou kůži a aplikovat ji na Vaši postavu.

11 Základní vybavení zdarma Stejným způsobem jako získání skinu (kůže) můžete získat i další vybavení avatara, které můžete průběžně obměňovat. Věci zdarma do začátku vašeho „druhého života“ najdete v některých z freebie shopů po celém Second Life.

12 Co dál se získanými věcmi? Existuje několik způsobů, jak se oblékat a svlékat: 1.Najdete požadovanou věc v inventáři, klikněte na ni pravým tlačítkem myši a zvolíte Wear/Obléct. 2.Přetáhnete položku z inventáře myší na svého avatara.

13 Oblékání/Svlékání avatara Najděte položku v inventáři, je vedle ní tučně zvýrazněno „worn“, kliknete na ni pravým tlačítkem myši a zvolíte Take Off/Svléknout. … nebo Kliknete na svého avatara pravým tlačítkem myši, zvolíte Také Off/Sundat a v dalších úrovních kulatého menu se doklikáte k oblečení, které chcete sundat.

14 Nejste si jisti? Pokud nevíte, co máte na sobě (jak se daný typ oblečení nazývá) a potřebujete ho najít v inventáři, hodí se vám právě ona již zmiňovaná poznámka (worn). Stačí v inventáři (v pravém spodním rohu obrazovky) v horním řádku, kde Vám po otevření inventáře bliká kurzor, zadat slovo „worn“ a najdou se Vám všechny věci, které máte právě na sobě.

15 Doplňky Pod doplňky avatara rozumíme především vlasy, náramky, opasky a další propracovanější oblečky a příslušenství. Najděte si věc v inventáři, kliknutím pravým tlačítkem zvolíte Wear/Obléknout. Pokud se vám věc umístí na nevhodné místo, vyberte si jiné místo sami. Nezvolíte tedy Wear, ale Attach to… Přetáhněte věc z inventáře na svého avatara, ale tím riskujete obléknutí na nesprávnou část těla.

16 Odstranění oblečení Svlékání probíhá podobně jako oblékání. V intentáři se Vám po kliku pravým tlačítkem nabízí možnost Detach. Pravým klikem na avatara a výběrem možnosti Take Off/Sundat a vyhledáte klikáním objekt. V menu Edit–Detach Object/Upravit-Sundat – vyhledáte sundávanou položku.

17 Oblékání věcí z primů (základních doplňků) Při oblékání věcí z primů se často stává, že musíte trochu doladit umístění na vaší postavě – avatarovi. Důvodem je odlišný tvar těla každého avatara. Na dotyčnou věc (např. opasek) klikněte pravým tlačítkem myši a můžete umístit objekt do pravého místa.

18 Úprava primu - příklad

19 Modifikace objektu V případě, že objekt máte možnost modifikovat (obměňovat), můžete měnit i jeho velikost. Stisknutím a držením kláves Ctrl+Shift chytněte myší bílé krychličky okolo objektu a pohybujte s nimi. Také můžete objektem (v našem příkladu opaskem) – stisknutím a držením klávesy Ctrl a myší pomocí barevných kruhů okolo objektu.

20 Měníte vzhled dle možností a nálady Vzhled své postavy můžete měnit kdykoliv chcete a dle možností svého inventáře. Případně za plnění určitých úkolů můžete získat lindeny (peníze v SL) a nakoupit si speciální vybavení, které není volně dostupné.

21 Pohyb avatara Základním pohybem avatara ve virtuálním světě Second Life je chůze. Pokročilejší uživatelé mohou měnit možnosti, jakým způsobem se avatar pohybuje, jak zvedá jednotlivé končetiny (Inventory => Animations). Avataři mohou také létat, chcete-li „levitovat“. K tomu slouží v uživatelském menu tlačítko Fly/Létat (avatar se vznese a pomocí šipek na klávesnici určujete směr). Pokud se chcete vrátit ke klasické chůze, stisknete tlačítko Stop Flying/Ukončit létání. Navigace a pohyb avatara - videoNavigace a pohyb avatara

22 V Second Life se bavíme, nakupujeme věci – obchodujeme!

23 Použité zdroje www.secondlife.com www.secondlife.cz RYMASZEWSKI, Michael. Second Life : the oficial guide. 2nd edition. Wiley : Hoboken, N.J, 2008. 399 s. ISBN 978-0-470-22775- 6. RYLICH, Jan. Second Life - život ve virtuálním světě. Lupa : sever o českém internetu [online]. 2007 [cit. 2009-10-06], s. 1-5. Dostupný z WWW:. ISSN 1213-0702.


Stáhnout ppt "Vzhled a nastavení avatara Bc. Jarmila Havelková."

Podobné prezentace


Reklamy Google