Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mecklenburg - Vorpommern Autor: Bc. Lucie Čechová, ZŠ Lingua Universal

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mecklenburg - Vorpommern Autor: Bc. Lucie Čechová, ZŠ Lingua Universal"— Transkript prezentace:

1 Mecklenburg - Vorpommern Autor: Bc. Lucie Čechová, ZŠ Lingua Universal
Německománie V. Mecklenburg - Vorpommern Autor: Bc. Lucie Čechová, ZŠ Lingua Universal Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2

2 Mecklenburg-Vorpommern
hlavní město: Schwerin počet obyvatel: rozloha: km2 vlajka znak

3 Mecklenburg - Vorpommern
Schwerin hlavní město bývalé rezidenční město. Městu dominuje Schwerinský zámek, který se rozkládá na ostrůvku ve Schwerinském jezeře. Rostock je bývalé hanzovní město. Městská část leží u Baltského moře. V 11.století byl Rostock bohatým přístavním městem. Ve 20.stol. až do doby 2.sv.války byl důležitým bodem letecké dopravy.

4 Mecklenburg - Vorpommern
Stralsund město ležící při pobřeží Baltského moře bylo ve 13. století založeno Slovany z Rujány. Stralsund bylo jediné severoněmecké město, které se v době Třicetileté války dokázalo ubránit Albrechtovi z Valdštejna. Typickým symbolem města je monumentální stavba Marienkirche. Z věže této budovy je nádherný výhled na Stralsund, Rujánu a Baltské moře.

5 Mecklenburg - Vorpommern
Rügen je největší ostrov Německa a zároveň devátý největší ostrov s Baltském moři. Ostrov byl dříve obýván Slovanským kmenem Rujánů. Rujána je spojena s pevninou jediným mostem, který vede do města Stralsund. Jagdschloss Granitz Vedle mnohých památek naleznete na Rujáně i tento lovecký zámeček, který upoutá zejména svou 38 m vysokou věží. Zámek leží v centru chráněné krajinné oblasti.

6 Mecklenburg - Vorpommern
Odkazy a použitá literatura:

7 Obrázky


Stáhnout ppt "Mecklenburg - Vorpommern Autor: Bc. Lucie Čechová, ZŠ Lingua Universal"

Podobné prezentace


Reklamy Google