Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Za krásami Švýcarska 14. - 18. 2011 1. den Odjezd ve večerních hodinách. Cesta přes Rakousko; 2. den ráno příjezd do Berchtesgadenu, návštěva solného dolu,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Za krásami Švýcarska 14. - 18. 2011 1. den Odjezd ve večerních hodinách. Cesta přes Rakousko; 2. den ráno příjezd do Berchtesgadenu, návštěva solného dolu,"— Transkript prezentace:

1 Za krásami Švýcarska 1. den Odjezd ve večerních hodinách. Cesta přes Rakousko; 2. den ráno příjezd do Berchtesgadenu, návštěva solného dolu, který je v provozu již od roku Dolem nás proveze horník ve speciální hornické mašince s vagónky. Zažitkem je také hornická skluzavka či jízda na podzemním solném jezeře. Naše cesta dále pokračuje přes Lichtenštejnsko, v jehož hlavním městě Vaduzu se na chvíli zastavíme. Kolem Wallensee, Curyšského jezera a Vierwaldstättersee dojedeme do místa ubytování v Melchtalu;

2 3. den. po snídani odjezd do Lauterbrunnenu v oblasti Jungfrau
3. den po snídani odjezd do Lauterbrunnenu v oblasti Jungfrau. Prohlídka Trümmelbašských vodopádů, unikátních skalních vodopádů napájených vodou z ledovců. Po prohlídce djezd do Bernu, hlavního města Švýcarska, města medvědů, květin i studentů, města s nejdelším podloubím na světě. Cestou zpět do místa ubytování zastávka v Affolternu v údolí Emmental, návštěva ukázkové sýrárny, možnost nákupu světoznámého ementálu, nocleh;

3 4. den po snídani odjezd do Luzernu, prohlídka tohoto malebného města označovaného za klenot Švýcarska. Pokračování cesty k Rýnským vodopádům - největším říčním vodopádům v Evropě. Příjezd do Kostnice - prohlídka města na břehu Bodamského jezera. Uvidíte dům, ve kterém bydlel Jan Hus, katedrálu, v níž probíhal kostnický koncil, i místo, kde byl Hus v r upálen. Po prohlídce odjezd domů. 5.den příjezd domů v časných ranních hodinách.

4 Berchtesgaden je městys v nejzazším jihovýchodním koutě bavorského správního okresu Horní Bavory a správní středisko jižní části okresu Berchtesgadensko. Nejbližší větší město je Bad Reichenhall,

5 nejbližší velkoměsto a oblastní regionální centrum je Salzburg, 15 km na jih na rakouské straně. Město obklopují Berchtesgadenské Alpy.

6

7 Solný důl Berchtesgaden
Solný důl Berchtesgaden je v provozu nepřetržitě od roku Výskyt soli je v solném dole prokázán až do hloubky 300 m pode dnem údolí. Sůl se zde nevyskytuje v čisté formě, je spojena s okolní horninou. Tato směsná hornina obsahuje průměrně 50 % soli. Její získávání z horniny se děje za použití sladké vody „mokrou metodou“. Získávání soli z horniny V současnosti je v provozu 20 moderních tzv. vrtných vymývacích zařízení na pěti úrovních. Ročně je vytěženo cca 600 tisíc metrů krychlových solanky. Denně je zapotřebí m³ sladké vody. V solném dole je zaměstnáno zhruba 100 pracovníků. Polovina z nich pracuje pod zemí. Solný důl jako turistický magnet Solný důl není pouze významným průmyslovým podnikem, ale také již po desítky let oblíbeným výletním cílem s přibližně 400 tisíci návštěvníky ročně.

8 Vydejte se na objevnou cestu světem soli
Pod zemí se spojují hlubiny prostoru s hlubinami času. (Thomas Grasberger) Hluboko pod horou Salzberg v Berchtesgadenu čeká skrytý svět na Vás, jeho průzkumníky. Po dlouhou dobu byl vstup do rozsáhlých štol povolen pouze berchtesgadenským horníkům. Dnes je část dolu starého více než 500 let otevřená všem milovníkům dobrodružství, kteří chtějí poznat místo původu slavné značky soli „Bad Reichenhaller“.

9 Než se vydáte na fascinující cestu časem a prostorem soli, uvítá vás průvodce v solném dole Berchtesgaden tradičním hornickým pozdravem „Zdař Bůh“. Během vašeho zhruba jednu hodinu trvajícího podzemního dobrodružství nazvaného „Solná stezka časem“ bude vaším osobním a odborným doprovodem ve světě soli. Před vjezdem dostane každá skupina návštěvníků solného dolu Berchtesgaden funkční kombinézy, které je třeba si obléci přes vlastní oblečení, aby se neušpinilo. Upozorňujeme, že teplota v podzemí činí celoročně 12 °C.

10

11 Knížectví Lichtenštejnska (Němec: Fürstentum Lichtenštejnsko) je malý, dvojnásobně uzavřená země v západní Evropě, ohraničený Švýcarskem na jeho západ a Rakouskem na jeho východ. Hornatý, to je rekreace zimních sportů, ačkoli to je možná best-known jako daňový ráj.

12 Schloss Vaduz, domov pro prince Lichtenštejnska.

13 Vaduz je knížectví Lichtenštejnska. Je to sídlo národního parlamentu
Vaduz je knížectví Lichtenštejnska. Je to sídlo národního parlamentu. Město má 5,248 obyvatelů, a je podél Rýna. Jeho katedrála je sídlo arcibiskupa římského katolíka. Zatímco Vaduz je známý mezinárodně, není vlastně největší město v knížectví: Sousedící Schaan má větší populaci.

14

15

16 Curyšské jezero (německy Zürichsee) je jezero ve Švýcarsku, které leží severně od Glarnských Alp. Nachází se ve staré ledovcové kotlině. Nachází se na území kantonů Curych, St. Gallen a Schwyz. Má rozlohu 88,5 km². Je 40 km dlouhé a 1 až 4 km široké. Dosahuje maximální hloubky 143 m. Leží v nadmořské výšce 406 m.

17

18 Vierwaldstattersee

19 Lauterbrunnen

20

21 Trummelbachfall

22

23 Bern (francouzsky a občas anglicky Berne, italsky a rétorománsky Berna, v místním švýcarskoněmeckém dialektu, bernštině Bärn) je hlavní město Švýcarska a kantonu Bern. Centrální historické město má asi 130 000 obyvatel, ale v celém Bernu žije asi 350 000 Švýcarů. Bern byl založen roku 1191 na skalním výběžku nad prudkou řekou Aare v podhůří Bernských Alp. V 14. – 16. století dosáhl Bern své největší slávy.

24

25 Affoltern

26 Lucern (německy: Luzern, francouzsky a anglicky: Lucerne, italsky a rétorománsky: Lucerna, místní dialekt Lozärn) je město ve Švýcarsku. Je hlavním městem stejnojmenného kantonu a také okresu. Leží na severozápadním konci Lucernského jezera u výtoku řeky Reuss a je hospodářským a kulturním centrem regionu Innerschweiz (resp. středního Švýcarska). Reuss rozděluje Lucern na Staré Město a Nové Město. Nejstarší zakrytý dřevěný most na světě (Kapellbrücke) s vodní věží a Most vetešníků (Spreuerbrücke) spojují Staré Město s Novým. Poloha mezi jezerem a horami (Pilatus a Rigi) je obzvláště malebná a urychlila rozvoj Lucernu coby cizinecké město (něm. Fremdenstadt) a turismus od roku 1840

27

28 Luzern – pohled z Pilatu

29 Bodamské jezero (německy Bodensee [odvozeno od Bodman – jméno starého císařského zámku], je druhé největší jezero v Alpách. Má rozlohu 536 km². Je 63,3 km dlouhé a maximálně 14 km široké. Dosahuje maximální hloubky 254 m. Leží v nadmořské výšce 395,6 m. Kotlina jezera byla dotvořena Rýnským ledovcem během Wurmského zalednění. Leží na jihu Německa (Bavorsko, Bádensko-Württembersko), na západě Rakouska (Vorarlbersko) a na severovýchodě Švýcarska (Sankt Gallen, Thurgau, Schaffhausen). Je největším jezerem v Rakousku a v Německu a druhým největším ve Švýcarsku. Je také třetí největší ve střední Evropě po Blatenském a Ženevském jezeře.

30 Kostnice Historické mĕsto Kostnice, se svými cca obyvateli nejvĕtší mĕsto u Bodamského jezera, se dnes představuje svým návštĕvníkům jako živé univerzitní mĕsto s bohatou nabídkou možností trávení volného času pro všechny vĕkové skupiny. Při procházce starým mĕstem, které se od středovĕku témĕř nezmĕnilo, nás toto tradiční mĕsto obchodu nadchne svým pulzujícím životem. Jedinečná poloha u Bodamského jezera a Rýna, stejnĕ jako sousedství se Švýcarskem a Lichtenštejnskem, vytvářejí z Kostnice ideální výletní mĕsto

31

32

33 Cena zájezdu: 5.790 .- Kč se snídaní 6.250 .- Kč s polopenzí

34 Cena zahrnuje:. 2x ubytování v hotelu
Cena zahrnuje: 2x ubytování v hotelu ** se snídaní nebo s polopenzí (2-4 lůžkové pokoje, WC, sprcha, snídaně bufet, večeře servírovaná) dopravu autokarem cestovní pojištění Exluziv Generali Pojišťovny a.s. ( léčebné výlohy, úraz, odpovědnost, zavazadla, storno ze závažných zdravotních nebo osobních důvodů). průvodce zájezdu pojištění CK proti úpadku podle zákona č. 159/ 1999 Sb

35 Cena nezahrnuje: ostatní stravování vstupné (Solný důl cca EUR 14, Rýnské vodopády 6 CHF,Trümmelbašské vodopády 12 CHF)


Stáhnout ppt "Za krásami Švýcarska 14. - 18. 2011 1. den Odjezd ve večerních hodinách. Cesta přes Rakousko; 2. den ráno příjezd do Berchtesgadenu, návštěva solného dolu,"

Podobné prezentace


Reklamy Google