Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

(ne)Bezpečí na internetu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "(ne)Bezpečí na internetu"— Transkript prezentace:

1 (ne)Bezpečí na internetu
Vypracovali: Robin Drahoš, Lucka Hochmanová, Milan Janda, Tereza Ondráčková, Tereza Zajíčková

2 Stalking a kyberstalking
• V angličtině je slovo stalking označením pro lov, hon, stopování. Je to nebezpečné pronásledování.

3 Kyberšikana (počítačová šikana) je druh šikany, který využívá mobilní telefony, y nebo internet. Obvykle je to zasílání obtěžujících nebo urážejících mailů, SMS a vytváření stránek. Nejčastěji se natáčejí šikanované lidi na mobilní telefon.

4

5 Kybergrooming Kybergrooming je nebezpečná internetová komunikace, v které útočník usiluje o osobní schůzku s obětí. Útočník s obětí komunikuje prostřednictvím internetu nebo mobilu.

6 Rozhovor Zdar kočko  jak je? Nepokecáš? Ahoj kdo jsi ? xD
Oběť: červená barva Útočník: modrá barva Zdar kočko  jak je? Nepokecáš? Ahoj kdo jsi ? xD Sem Tom. Koukal jsem na tvůj profil na Xchatu… Máš tam fakt žhavý fotečky!  Kolik ti je? Odkud jseš? Já z Brna! Dík… já jsem Peťulka taky z Brna a je mi třináct kolik je tobě?? Hm tam vypadáš starší  Mě je 16. Máš bráchu nebo ségru? Já mám ségru…kráva…máme společnej pokoj a kompl  jjn hodně lidí mi to říká…jj určo, mám ségru Katku je strašná je to hrozný, pořád se hádáme… :´( hlavně kvůli komplu xDxD my máme taky společnej pokoj  Hej to znám, nic si z ní nedělej…XD A co tě baví? Já mám rád hry aaaa Iron Mandel! Naši kvůli nim hrozně pruděj…ale skoro nebejvaj doma… tak mám klid 

7 Pokračování Já ráda opaluju, chodím ven s holkama atd…. Na komplu hraju taky, the sims xD a poslouchám hlavně Beyonce ae Iron Maiden tky.. A s rodičama seš šťastnej člověk, otec se vrací sice nejdřív v sedm ae matka v pondělí už ve tři… hele nechceš poslat fotku pls? Yesss…dej maila a máš je mít  Simíci sou cool…btw. Opalování? tak to máš určo nákou odhalenější fotečku ne?  bys mohla něco poslat! xDxD já nwm.. ae tak teda je… ne nwm sem ju ještě nikomu neposlala xD… hey wow…seš fakt kočka  k sežrání… Thx :- ty seš taky pěknej… měli ve třídě podobnýho kluka, tea mladšího nic proti tobě xD ae tři roky to není zas takovej rozdíl XD

8 Další pokračování Tohle by se nemělo stát!
Stejnak máš kluka…neříkej že ne… nn…….momentalně ne sme se rozešli co ty ?? Taky ne, měl jsem, ale podvedla mě šlapka jedna! Nechceš se někdy sejít? Nešla bys zítra na pizzu vem si sebou hodně peněz! Já nevím naši mě dali zaracha Jestli semnou nepudeš na rande tak napíšu tví mámě že se mnou chrápeš…! Nemysli si že nevím číslo…. Hele to ne, já teda s tebou půjdu… Tohle by se nemělo stát!

9 Stop kybergroomingu!!


Stáhnout ppt "(ne)Bezpečí na internetu"

Podobné prezentace


Reklamy Google