Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD Jan Rauch Katedra informačního a znalostního inženýrství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD Jan Rauch Katedra informačního a znalostního inženýrství."— Transkript prezentace:

1 Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD Jan Rauch Katedra informačního a znalostního inženýrství

2 2 Úkol číslo 4: DZD – zadání (1) 1.Seznamte se se systémem LISp-Miner. K tomu jsou k dispozici tutoriály na adrese http://lispminer.vse.cz/tutorial/, použijte příklad Barbora, viz Barbora - analyza dat.ppsx a http://lispminer.vse.cz/tutorial/t8.html. Viz též LM_SKRPT_11.pdf. http://lispminer.vse.cz/tutorial/ http://lispminer.vse.cz/tutorial/t8.html 2.Vyřešte dílčí analytickou otázku přiřazenou vašemu týmu na následujícím slide. Podrobnosti jsou na adrese http://zt.vse.cz/sewebar/ v položce 4IZ210 zadání v menu vpravo. Menu je dostupné po přihlášení, login a heslo bude oznámeno.http://zt.vse.cz/sewebar/ 3.Dočasná verse podrobností zadání je v souboru Adamek_4IZ210_11_12_zima_ZADANI.pdf. Ukázky zpráv zmíněné v podrobnostech zadání budou dostupné na adrese http://zt.vse.cz/sewebar/http://zt.vse.cz/sewebar/ 4.Podrobný popis dat je v dokumentu ADAMEK – popis dat (verse VI) v souboru Adamek_pro_KIZI_0411.pdf, který bude také dostupný z adresy http://zt.vse.cz/sewebar/. http://zt.vse.cz/sewebar/ 5.Data jsou v souboru Adamek_Data.zip

3 3 Úkol číslo 4: DZD – zadání (2) Ditulka a Terezka T16 Klášterec T17 Ovce T18 Řečice T19 XYZ T20

4 4 Úkol číslo 4: DZD – skupiny atributů

5 5 Úkol číslo 4: DZD – data

6 6 Úkol číslo 4: DZD – poznámky  Pro přípravu a transformace dat použijte proceduru LMDataSource, viz http://lispminer.vse.cz/tutorial/VideoTutorial/vt2/vt2.html a http://lispminer.vse.cz/tutorial/VideoTutorial/vt3/LMDataSource.html. http://lispminer.vse.cz/tutorial/VideoTutorial/vt2/vt2.html http://lispminer.vse.cz/tutorial/VideoTutorial/vt3/LMDataSource.html  Pro řešení analytické otázky použijte proceduru 4ft-Miner, viz http://lispminer.vse.cz/tutorial/t4.html, http://lispminer.vse.cz/tutorial/t5.html a http://lispminer.vse.cz/tutorial/VideoTutorial/vt4/4ftTask.html a případně též ADAMEK_4ft_zalozeni_0409.pdf a 4ft-Miner_Cedenty_1111.pdf, http://lispminer.vse.cz/tutorial/t4.htmlhttp://lispminer.vse.cz/tutorial/t5.html http://lispminer.vse.cz/tutorial/VideoTutorial/vt4/4ftTask.html  Výsledky procedury 4ft-miner exportujte do systému SEWEBAR, viz http://lispminer.vse.cz/tutorial/t6.html a vytvořte analytickou zprávu. http://lispminer.vse.cz/tutorial/t6.html  Další informace budou poskytnuty dle potřeby.


Stáhnout ppt "Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD Jan Rauch Katedra informačního a znalostního inženýrství."

Podobné prezentace


Reklamy Google