Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Park Přátelství, který zaujímá kolem jedenácti hektarů prostranství mezi ulicemi Vysočanská, Prosecká, Jiřetínská a Jablonecká, byl vyprojektován již.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Park Přátelství, který zaujímá kolem jedenácti hektarů prostranství mezi ulicemi Vysočanská, Prosecká, Jiřetínská a Jablonecká, byl vyprojektován již."— Transkript prezentace:

1

2 Park Přátelství, který zaujímá kolem jedenácti hektarů prostranství mezi ulicemi Vysočanská, Prosecká, Jiřetínská a Jablonecká, byl vyprojektován již v roce 1968 a v dokončen v roce 1983. O rok později zde byla umístěna bronzová socha Jiřího Wolkera

3 Postupem času ničili park vandalové, některé křoviny se nekontrolovaně rozrůstaly a v soustavě rybníčků a vodotečí, měřící 450 metrů, nebylo po vodě ani stopy.

4 Na jaře 2008 byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce parku, financovaná jak městem, tak prostředky z fondů EU. Obnovy se zúčastnil i původní autor parku, architekt Otakar Kuča.

5

6

7

8

9

10 Oficiální předání parku do užívání proběhlo 21. září 2008. Bylo skutečně slavnostní…

11 © Dagmar Frgalová


Stáhnout ppt "Park Přátelství, který zaujímá kolem jedenácti hektarů prostranství mezi ulicemi Vysočanská, Prosecká, Jiřetínská a Jablonecká, byl vyprojektován již."

Podobné prezentace


Reklamy Google