Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.zlinskedumy.cz VY_32_INOVACE_36_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.zlinskedumy.cz VY_32_INOVACE_36_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333."— Transkript prezentace:

1 www.zlinskedumy.cz VY_32_INOVACE_36_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblastOdborné vzdělávání – profilující okruhy Vzdělávací oborPozemní stavby Tematický okruhStropní konstrukce objektů pozemních staveb TémaStropní konstrukce objektů pozemních staveb Tematická oblastStropní konstrukce objektů pozemních staveb Název20. Nosníkové stropy - výměna AutorIng. Josef Šenovský Vytvořeno, pro obor, ročníkBřezen 2014, Stavebnictví, 1.,2.,4. ročník AnotacePrincip „výměny´“ stropního nosníku Přínos/cílové kompetenceŘešení výměny u různých nosníků

2 T ERMÍN VÝMĚNA Nejedná se o faktickou výměnu stropního nosníku z důvodu z důvodu poškození, vyčerpání únosnosti apod. Výměna je technický termín pro ukončení stropního nosníku, střešní krokve apod. před jeho uložením na stěnu, případně přerušením. Výměna představuje prvek kolmý k přerušenému nosníku, jehož úkolem je přenesení zatížení do sousedních nosníků, krokví ….

3 N UTNOST VÝMĚNY Osová vzdálenost nosníků je dána velikostí vložek Prostor mezi nosníky může být malý pro umístění Komínu Instalačního jádra Schodišťového ramene Výlezu do půdního prostoru Nosník není možné uložit na stěnu ( nelze posunout vedení instalací)

4 V ÝMĚNA DŘEVĚNÉ STROPNICE 1- stropnice (zde přebírá část zatížení od výměny) 1 I - stropnice přerušená- není možné uložit běžným způsobem 2- výměna dřevěná

5 Ř EŠENÍ VÝMĚNY NAPŘ. V SYSTÉMU MIAKO Předložený princip je aplikován u většiny nosníkových stropů s vložkami a následným dobetonováním Čelo ukončeného nosníku (příp. 2 nebo i 3 nosníků) je fakticky zavěšeno na průvlak skrytý v úrovni stropní konstrukce. Průvlak je zakotven do obou sousedních běžných nosníků (lze je zdvojit) Pro vytvoření žb. vyztuženého průvlaku nabízí výrobce snížené vložky Další možností je vložení ocelového I- profilu

6 P ŮDORYS VÝMĚNY – SYSTÉM POROTHERM

7 P ODÉLNÝ ŘEZ UKONČENÝM NOSNÍKEM Příčný řez výměnou

8 ÚKOL Doplňte kompletní popis k předchozímu obrázku

9 P ODÉLNÝ ŘEZ VÝMĚNOU Snížené keramické vložky a výztuž průvlaku

10 P RŮVLAK S POUŽITÍM OCELOVÉHO VÁLCOVANÉHO PROFILU

11 Ř EŠENÍ PRO ULOŽENÍ SCHODIŠŤOVÉ DESKY

12 ZDROJE Vlastní Produktový katalog porotherm Václav Hájek a kolektiv, pozemní stavitelství I, SNTL 1988


Stáhnout ppt "Www.zlinskedumy.cz VY_32_INOVACE_36_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333."

Podobné prezentace


Reklamy Google