Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Blížejov Zámek Osvračín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Blížejov Zámek Osvračín"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Blížejov Zámek Osvračín
Vypracoval: Jan Mařík Dne: v BLížejově

2 Obsah a Úvod Obsah a úvod……………2str. Historie zámku………….3str. Současnost……………….4str. Budoucnost……………….5str. Přílohy……………………..6str. Poděkování……………….7str. Rozloučení………………..8str.

3 Historie První zmínka na začátku 16. století jako o statku.
Na jeho místě stávala tvrz. Dříve byl spojen s radonickým statkem. Poté ho osvobodil rytíř Jan Josef Hildprant z Ottenhausenu. Osamostatněný zámek vlastnil rod Zieglerů. Ziglerové přestavili zámek do pseudogotického stylu.

4 Současnost Zámek zrekonstruovali pan Jan a Jindřich Maříkovi.
V dnešní době se v zámku konají obecní bály, maškarní bály, ale i divadelní představení. Byl postaven nový bar v 1. patře. V levém boku zámku sídlí obecní úřad. V pravém boku se konají akce pro hasiče. V roce 2009 bylo otevřeno dětské hřiště.

5 A do budoucna?? V budoucnu by měla stávat na místě skleníku cukrárna a nebo kavárna A ve sklepě by se měla zřídit vinotéka

6 Přílohy

7

8 Poděkování Chtěl bych poděkovat Panu Jindřichovi Maříkovi za dodání informací. Panu učiteli Liborovi Hejtmanovi a paní ředitelce Dagmar Hanzalové za pomoc s prezentací.

9 Rozloučení Děkuji vám za pozornost a doufám, že se Vám moje prezentace líbila a přeji Vám krásné prožití dnešního dne. Na shledanou!


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Blížejov Zámek Osvračín"

Podobné prezentace


Reklamy Google