Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem…..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem….."— Transkript prezentace:

1

2 Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem…..

3 Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 2/7 Pak bylo přistoupeno k montážním pracem

4 Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 3/7 A dílo je hotové…………

5 Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 3/7 Detailní záběry Činnost panelu můžete sledovat ve vstupním vestibulu

6 Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 5/7 Co je foto – voltaický panel? Demonstrační foto-voltaický systém slouží k názorné demonstraci výroby elektrické energie ze slunečního záření a její dodávky do sítě. Možnost měření a zobrazení parametrů systému umožňují žákům škol podrobněji se zabývat vlastnostmi jednoduchých solárních elektráren, jež budou nedílnou součástí světa, pro který dnešní škola své žáky vychovává. Systém FVS2001-E obsahuje pole foto-voltaických panelů, střídač pro převod stejnosměrné fotovoltaické elektřiny na střídavou 230 V a pro bezpečné připojení do rozvodné sítě 230 V a dále zobrazovací jednotku, čidlo teploty a záření, datalogger pro zajištění komunikace s PC1 a internetem a příslušný software.

7 Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 6/7

8 Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 7/7 Panel byl instalován v rámci projektu Slunce do škol SLUNCE DO ŠKOL je název programu 10.A Přílohy II. Směrnice MŽP o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR na opatření v rámci Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie. Tento program byl vyhlášen ministrem Životního prostředí a ministrem Školství mládeže a tělovýchovy v listopadu 1999 a platí od roku 2000. Na podporu alternativních zdrojů energie a na získání základních zkušeností s jejich funkcí poskytuje Státní fond životního prostředí (SFŽP) školám 90% dotace na jejich pořízení. Z této dotace lze financovat i solární elektrárny dodávané firmou Solartec.Státní fond životního prostředí

9 © 2004, Ing. Petr Vlček Pro den otevřených dveří SPŠS a SOUs a U Plzeň konaný dne 27.11.2004 Tady se právě nacházíte……


Stáhnout ppt "Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem….."

Podobné prezentace


Reklamy Google