Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Asociace pomáhající lidem s autismem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Asociace pomáhající lidem s autismem"— Transkript prezentace:

1 Asociace pomáhající lidem s autismem
APLA-JM o.s. Vítáme Vás Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

2 AsociacePomáhajícíLidem s Autismem
Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

3 Historie Vznik z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků a sympatizantů, kteří již v minulosti společně pracovali na projektech APLA ČR v regionu O potřebě vzniku a podpoře regionálních organizací rozhodla APLA ČR na své valné hromadě v Brně Registrace občanského sdružení u MV ze dne (VS/1-1/49839/02) Původní projekty: osobní asistence, sobotní výlety, setkávání sourozenců dětí s autismem, rodičovské skupiny, Café v Muzeu, Klub ÁČKO pro rodiče, prázdninové pobyty, školení pedagogické intervence (akr. MŠMT), klubovna Vlaštovka a relaxovna Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

4 Vize a cíle Zkvalitnění života lidem s PAS Osvěta Sociální služby
Vzdělávání (akreditované kurzy MŠMT, MPSV) Informační kampaně, propagace Sociální služby Osobní asistence Odborné sociální poradenství Sdílení zkušenosti Svépomocné skupiny rodičů a sourozenců dobrovolnictví Volnočasové aktivity Zájmové kroužky Sobotní výlety Plavání Letní tábory Klubovna Zkvalitnění života lidem s PAS

5 Vzdělávání - MŠMT Základy komunikace s vizuální podporou u dětí a žáků s PAS Zvládání problémového chování Základy grafomotoriky, nácvik čtení a psaní Integrace a podpora dětí a žáků s PAS Specifika vzdělávání dětí a žáků s PAS Metodika podpory vzdělávání žáků s PAS Volnočasové aktivity u dětí a žáků s PAS v rámci metodiky strukturovaného učení Nácvik sebeobslužných dovedností u dětí s PAS Aspekty psychologické diagnostiky a podpora dětí, žáků a studentů s PAS Tvorba pomůcek jako prostředek k efektivnímu vzdělávání dětí, žáků a studentů s PAS Vzdělávání dětí a žáků s autismem I, II Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

6 Vzdělávání - MPSV Osobní asistence u lidí s PAS a mentální retardací
Vzdělávací program pro poskytovatele sociálních služeb v oblasti terénní služby pro osoby s PAS Koordinátor vzdělávání: Ing. Tomáš Dostál Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

7 Informační kampaně, propagace
Veletrh Medical Fair Konference Info letáčky, jejich distribuce Metodiky Internetové stránky organizace: webové portály sociálních služeb: Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

8 Osobní asistence Poslání:
umožnit lidem s PAS setrvat v jejich přirozeném prostředí, pomáhat při činnostech, které nemohou vykonávat samostatně, při komplexním rozvoji jejich osobnosti, umožnit jim uspokojovat sociální potřeby a v co největší míře je začlenit do společnosti Hrazená terénní služba Bez časového omezení 24 h denně Personální zajištění: koordinátor, administrátor, skupina supervizorů, tým osobních asistentů Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

9 Kdo je osobní asistent Definován zákonem 108/2006 Sb.
Odborná způsobilost Zdravotní způsobilost Trestní bezúhonnost Požadavky APLA-JM o.s. Osobnostní předpoklady Empatie 12 h vstupní kurz Koordinátorka osobní asistence: Mgr. Pavla Krňávková Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

10 Odborné sociální poradenství
systém sociálního zabezpečení systém dávek státní sociální podpory, sociální služby, pojištění (nemocenské, sociální, důchodové), efektivní využívá příspěvků apod. sociálně terapeutické činnosti možnosti a výběr vhodné sociálně terapeutické činnosti s přihlédnutím k individuálním odlišnostem uživatele nebo jeho zástupce vzdělávání možnosti vzdělávání osob s PAS, výběr a nabídka odpovídajících škol, školských a sociálních zařízení, specifika rámcových vzdělávacích programů předškolního, základního a speciálního vzdělávání, vymezení role asistenta pedagoga a osobního asistenta apod. Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

11 Odborné sociální poradenství
Cílová skupina: rodiče dětí s PAS a zainteresovaná veřejnost Bezplatná sociální služba Personální zajištění: 2 poradkyně Úřední hodiny Pondělí: 9 -12 Úterý: 13 – 17 Poradkyně: Martina Prchalová, DiS. Mgr. Pavla Krňávková Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

12 Volnočasové aktivity Zájmové kroužky:
Sobotní výlety: 17. dubna, 22. května, 19. června Letní tábory: pobytový v Bučovicích, 2 příměstské úterý Bubnování Úterý Sportovní kroužek čtvrtek Keramika pátek Výtvarný kroužek Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

13 www.apla-jm.cz KATEGORIE ODKAZY Fügnerova 30 tel.: 548 220 345
Brno Černá Pole mob:

14 O čem možná nevíte Plánujeme Knihovna Půjčovna kompenzačních pomůcek
Půjčovna krabic – krabicový systém Laminování PECS Facebook Plánujeme Registrace odlehčovací služby: terénní a pobytová Registrace DMS, Fórum dárců Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

15 Kontakty @apla-jm.cz 548 220 345 775 199 800-1 525 808 1728/4000
kancelar oas tursky vzdelavani @apla-jm.cz /4000 Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:

16 Přejeme pěkný den! Těšíme se na Vás
Děkujeme za Vaši virtuální návštěvu a srdečně Vás zveme na den otevřených dveří v kanceláři APLA-JM o.s. Přejeme pěkný den! Fügnerova 30 tel.: Brno Černá Pole mob:


Stáhnout ppt "Asociace pomáhající lidem s autismem"

Podobné prezentace


Reklamy Google