Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Měsíční fáze Autoři: Adéla Vídeňská Anna Fišerová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Měsíční fáze Autoři: Adéla Vídeňská Anna Fišerová."— Transkript prezentace:

1 Měsíční fáze Autoři: Adéla Vídeňská Anna Fišerová

2 Úvod Měsíční fáze se rozlišují podle toho, jak velkou část Měsíce ozářenou Sluncem můžeme pozorovat ze Země. Označujeme čtyři měsíční fáze: Nov. Měsíc je k Zemi přivrácen neosvětlenou stranou. První čtvrť. Po novu před úplňkem má Měsíc tvar písmene D, říká se o něm, že dorůstá. Úplněk. Měsíc je k Zemi přivrácen osvětlenou stranou. Poslední čtvrť. Po úplňku před novem má Měsíc tvar písmene C, říká se o něm, že couvá

3 Fáze Měsíce

4 Co to jsou měsíční fáze? Měsíční fáze jsou výsledek naše vidět iluminovanou půl měsíce u odlišných úhlů. Měsíc vystavuje různé fáze jako vzájemné polohy slunce, země a změna Moona, se objevit jako úplný měsíc když slunce a měsíc jsou na opačných stranách Země, a stát se neviditelný jako nov když oni jsou na stejné straně. Čas mezi dvěma úplnými měsíci je 29.5 dny; to je delší než čas to vyžaduje měsíc obíhat zemi od Země-Moon systém obíhá okolo slunce. Fáze nejsou vytvořeny stínem Země na měsíci; místo toho, oni jsou výsledek naše vidět jediný díl iluminované poloviny měsíce.

5 Měsíční fáze v procentech
Nov - neviditelný Voskovat dorůstající měsíc - pravý 1-49 % viditelný Měsíc prvního kvartálu - pravý 50 % viditelný Voskovat vypouklý měsíc - pravé % viditelný Úplný měsíc - úplně viditelný Ubývat vypouklý měsíc - levé % viditelný Měsíc třetího kvartálu - odešel 50 % viditelný Ubývající dorůstající měsíc - odešel 1-49 % viditelný

6 Obrázky

7 Měsíc Ze Země vidíme jen tu část přivrácené strany strany Měsíce, která je osvětlená Sluncem. Jak Měsíc obíhá kolem Země, pozorujeme postupně různě velké části jeho osvětleného povrchu, vypadá to, jako by Měsíc měnil podobu. Tyto fáze se mění od novu, kdy Měsíc ze Země nevidíme do úplňku, kdy vidíme celou osvětlenou polokouli Měsíce,, pak Měsíce opět ubývá do dalšího novu.

8 Rituály Rituály se téměř vždy vykonávají v souladu s určitou měsíční fází. Rituály, které souvisí s růstem, rozvojem, rozpínavostí, přibýváním, zvětšovánímapod., by se měly vykonávat s přibývajícím měsícem, tedy ve fázi , která začíná Novoluním a končí Úplňkem. Rostoucí měsíc všechno přitahuje a to platí i pro nejrůznější rituální činnosti. Rituály k podpoře růstu a rozšiřování, např. k přitáhnutí lásky, k podpoře zdraví, nebo snahy o finanční úspěch by se proto měly vykonávat s PŘIBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM.

9 z A na závěr pár obrázků…pár obrázků…

10 Zdroje informací: www.wikipedia.cz www.wikipedia.infostar.cz


Stáhnout ppt "Měsíční fáze Autoři: Adéla Vídeňská Anna Fišerová."

Podobné prezentace


Reklamy Google