Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace

2 Naše škola

3 Provedeme Vás a představíme Vám naše školní
Vítejte v naší škole! Provedeme Vás a představíme Vám naše školní a mimoškolní aktivity. Můžete vstoupit a nahlédnout k nám pod pokličku.

4 Co děláme, když se zrovna neučíme.

5 Září V měsíci září vítáme prvňáčky.

6 Říjen V říjnu pouštíme draky a soutěžíme v různých „dračích“ kategoriích. Kluci zase mezi sebou bojují v prestižním turnaji ve stolním tenise MITUŠ OPEN.

7 Listopad V listopadu probíhá řada sportovních akcí. Pořádáme mezitřídní turnaje ve florbale, přehazované a futsale Pravidelně vyjíždíme na Slovensko. S našimi slovenskými přáteli se utkáváme především v míčových hrách . Zúčastňujeme se výtvarných dílen, řešíme zdravotní kvízy, seznamujeme se s historií města Žiliny .

8 Prosinec Prosinec je nabitý. V tomto měsíci pořádají p. uč. z 1. stupně pro naše žáky ČERTOVÁNÍ s MIKULÁŠEM. Probíhá vánoční jarmark. Před školou se rozsvítí vánoční stromeček. Těsně před Vánocemi skáčeme do výšky na naší Vánoční laťce.

9 Leden V měsíci lednu jsou v naší škole otevřeny dveře pro všechny rodiče, dědečky a babičky. Všichni se mohou přijít podívat do vyučovacích hodin, prohlédnout si školní budovu „od sklepa až na půdu“. Další důležitou akcí je zápis do prvních tříd.

10 Únor V únoru vyrážíme na hory, na lyže a snowboardy, jedeme na lyžařský kurz, kde zažijeme hodně legrace. Po lyžáku si ještě užíváme ledovou plochu.

11 Březen V tomto měsíci se můžete pobavit a zatančit si na našem školním plese. Také probíhá tradiční recitační soutěž pro oba stupně.

12 Duben A jsou tady Velikonoce a děti spolu s maminkami soutěží o nejkrásnější velikonoční výrobek. V jídelně v odpoledních hodinách probíhá soutěž SUPERSTAR. Některé soutěžící uvidíme třeba za pár let v televizi. Kdo ví?

13 Květen Každoročně vyjíždíme na kolech, pořádáme cyklovýlet.
V květnu měříme síly se školami z celého kraje na akci „HURÁ NA TRETRU“ (dokonce jsme se stihli vyfotit i s olympijským vítězem Janem Železným)

14 Červen V tomto měsíci pořádáme na školním hřišti pro družební školy z Polska a Slovenska „Mezinárodní sportovní den“. A taky se loučíme s deváťáky.

15 Zpátky do školy

16 Školní vzdělávací program
"Cesta za poznáním"

17 Výuka v naší škole Škola je velmi dobře materiálně vybavena. Výuka probíhá v odborných učebnách s interaktivními tabulemi a tabulemi smart board . Učíme se v : multimediální učebně učebnách s tabulí smart board učebně hudební výchovy fyzikálně- chemické laboratoři počítačové učebně Žáci mají k dispozici také : knihovnu školní víceúčelové hřiště keramickou dílnu

18 Zájmové útvary - kroužky
Atletika – Mgr. Martina Vondrušková Florbal – Mgr. Robert Novotný Stolní tenis – Mgr. Tomáš Olša Volný internet – Mgr. Eva Kalníková Předškoláci – Mgr. Ivana Vavrečková Taneční kroužek – Mgr. Irena Goldová Knihovnický kroužek – Mgr. Renáta Hlisnikowská Keramika pro děti v ŠD – Bc.Helena Hanselová Všeználek – Hana Chlustová Výtvarné kouzlení – Mgr. Denisa Grygarová

19 Školní časopis Ve škole vychází školní časopis MITUŠÁČEK pod vedením Mgr. Šárky Bestové. Náš časopis obsadil 3. místo v městské soutěži - Školní časopis v roce 2010. V celostátní soutěži obsadil 20. místo.

20 Žákovská rada Žákovská rada, v níž má dvěma žáky zastoupení každá třída, se pravidelně schází a domlouvá na akcích, které budou ve škole probíhat. Žáci vznášejí připomínky, co by chtěli ve škole zlepšit, jak dopadly akce, které proběhly apod. Učí se samostatnosti v organizování, zajišťování a hodnocení těchto akcí.

21 Naše atletické rekordy
Na podzim a v letních měsících se věnujeme intenzivně atletice na našem hřišti, které je pro tento sport velice dobře vybavené. Na respiriu 2.stupně si na nástěnce můžete přečíst atletické rekordy našich žáků.

22 Naše sportovní úspěchy
Každoročně se účastníme mnoha sportovních turnajů a závodů. Diplomy, poháry a medaile máme vystaveny na respiriu 2.stupně.

23 Naši úspěšní žáci František Hořák – 3.místo Mistrovství ČR (házená)
Johanka Přádková M. Evropy (disco dance) Filip Kijonka – 2. místo M. Evropy (karate) Daniel Hašek Mistr Slezska (horská kola) Šárka Königová – 2.místo M. Evropy (mažoretky)

24 Práce našich žáků Ty nejlepší a nejhezčí práce našich žáků zdobí chodby školy.

25 Třídy Všechny třídy ve škole jsou nově vybaveny. Žáci mají nové lavice a židle, které je možno nastavit podle velikosti jednotlivých žáků.

26 Družina Naše školní družina má tři oddělení. Žáci, kteří navštěvují družinu, mají k dispozici úplně nové skříňky, do kterých si mohou ukládat své věci.

27 Výzdoba školy O výzdobu školy se stará p. učitelka Hermanová, která má na starosti pavilon 2.stupně a spojovací chodbu. Na výzdobě pavilonu 1.stupně se podílejí všechny pí. učitelky. A v budově ŠD a ve školní jídelně zase pí. vychovatelky.

28 Granty Ve škole máme sestaven grantový tým, který každoročně podává
řadu grantů. Granty, které jsou schváleny, slouží k dalšímu vylepšení naší školy nebo jsou použity pro potřebu našich žáků .

29 Dějepisná olympiáda Každoročně naše škola pořádá okresní a krajské kolo dějepisné olympiády, v němž si žáci mohou změřit své vědomosti z dějepisu.

30 Mateřská škola Součástí naší školy je i mateřská škola, která má šest oddělení. Děti si ve školce hrají, kreslí si, ale taky se pomalu připravují na školu v rámci „Přípravky pro předškoláky“. Od letošního roku se děti učí pod vedením paní učitelky Bc. Zuzany Ferencové v nově zřízené logopedické třídě.

31 Přijďte se k nám podívat!


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google