Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CSR consult s.r.o. 1 Víme koho přijímáme…? INTELEKTUÁL Ten, který je schopen zároveň vyhledávat argumenty z protichůdných úhlů pohledu a názorů zúčastněných.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CSR consult s.r.o. 1 Víme koho přijímáme…? INTELEKTUÁL Ten, který je schopen zároveň vyhledávat argumenty z protichůdných úhlů pohledu a názorů zúčastněných."— Transkript prezentace:

1 CSR consult s.r.o. 1 Víme koho přijímáme…? INTELEKTUÁL Ten, který je schopen zároveň vyhledávat argumenty z protichůdných úhlů pohledu a názorů zúčastněných stran STAKEHOLDER (Zúčastněná strana) – „Wikipedia“ označuje jakéhokoliv aktéra, který ovlivňuje naši organizaci a jehož ovlivňujeme my. Zájem stakeholdera o organizaci přesahuje pouhou finanční dimenzi - tím se odlišuje od shareholdera (podílníka).aktérafinanční Pojem stakeholder může zahrnovat: dodavatele obchodní partnery zákazníky zaměstnance komunitu dotčenou podnikánímkomunitu veřejnosteřejnost média státní správu odbory mezinárodní organizace KLÍČOVÝ KLIENT a CO JE SMYSLEM – základní vstupy pro naše rozhodování

2 CSR consult s.r.o. 2 Podle (pro) koho se rozhodneme? Němčinu? – v okolí jsou zaměstnavatelé, kteří ji požadují… Angličtinu? – rodiče požadují rozšiřovací hodiny… Italštinu? – žáci mají rádi kantora a učili by se s ním cokoli… Ruštinu? – vykryl bych úvazek, se kterým jinak nevím co … Francouzštinu? – výborná učitelka, zástupkyně, tlačí na to - ale již nemá volný úvazek… Který jazyk zavedeme jako další volitelnou možnost?

3 CSR consult s.r.o. 3 Podle (pro) koho se rozhodneme? Vlastní testy – 200%, týdenní výjezdní kurz se strukturovaným pozorováním (chování v kolektivu, při zátěži, ambice…) – po týdnu vyberu jen polovinu Strukturované rozhovory se studenty (např. Čím bude pro školu přínosem, když sem budeš chodit právě ty?) Standardizované vstupní testy Vlastní testy, vytvořené pedagogy ve škole Standardizované výstupní hodnocení předchozí školy… Jakékoli výstupní hodnocení předchozí školy Pokud si navštěvoval náš předchozí stupeň, pokud naši školu navštěvovali tvoji sourozenci a příbuzní, pokud jsi z blízkého okolí školy Pokud prokážeš svůj tříletý posun a vývoj na základě pravidelně vedeného žákovského portfolia prací Který typ přijímaček (si) vybereme?

4 CSR consult s.r.o. 4 Podle (pro) koho se rozhodneme? Klasifikační řád není jednotný Škola nemá nadefinované jasné sdělení koho chce Na škole se neznámkuje – když po učiteli chtěli v páté třídě hodnocení, dal všem dětem samé jedničky Přijímací rozhovor je nutné dělat bez rodičů Je opravdu „cíl“ mít jedničky – tedy zřejmě mít nálepku, že jsem + - akademicky schopen Přijímačkami školy zjišťují, jestli už umíš to, co tě mám naučit Učitel neučí - jen pojmenovává, co máš umět Standardizované a poučené slovní hodnocení je 100x lepší než standardizovaný výstupní test. Nestandardizované testy (slovní i známkou) mohou sloužit škole maximálně jako alibi Výuku mojí dcery provedla za tichého přihlížení vysokoškolsky vzdělaného „pedagoga“ a zuřivého přihlížení mne samého jakási Učebnice pro první ročník středních škol. Hodnocení mojí dcery provedl za tichého přihlížení vysokoškolsky vzdělaného „pedagoga“ jakýsi MS Excel Když si nevybereš ty co už to umějí, potom dostaneš do třídy děti, se kterými musíš pracovat Smyslem je vyselektovat ty dobré a potom někam rozmístit ten zbytek Jaký je rozdíl mezi žákem, který měl v září tři pětky a v červnu má tři jedničky … a mezi tím, co to má naopak? Zkoušky se dělají jen proto, že je to zvykem a že je „společensky neúnosné je nedělat“ Jasnými parametry si kryju záda před rodiči a zřizovatelem Výroky zúčastněných stran:

5 CSR consult s.r.o. 5 KOHO SI VYBEREME? Jeden se na závody dostal podvodem… Jeden šikanuje slabší spolužáky… Jeden je o kolo nazpátek… Jeden bude běhat pro radost ještě v padesáti… Jeden to za rok „zabalí“… Jeden právě stáhnul náskok soupeřů… Jeden to „přepálil“ a skupina ho právě po úniku doběhla… Jeden neběhá dobře, ale miluje to, je duší celého týmu… Jeden běhá, protože táta to tak od malinka rozhodnul… Jeden chtěl vždycky hrát fotbal …... jeden je z toho jelen

6 CSR consult s.r.o. 6 KOHO SI VYBEREME? Odpověď je jednoduchá… … těžké je rozvinout otázku ve smyslu CO JE CÍLEM VÝBĚRU KTERÉ KLIENTY CHCI USPOKOJIT


Stáhnout ppt "CSR consult s.r.o. 1 Víme koho přijímáme…? INTELEKTUÁL Ten, který je schopen zároveň vyhledávat argumenty z protichůdných úhlů pohledu a názorů zúčastněných."

Podobné prezentace


Reklamy Google