Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Ž ENY NAŠÍ GENERACE Rovné příležitosti pro muže a ženy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Ž ENY NAŠÍ GENERACE Rovné příležitosti pro muže a ženy."— Transkript prezentace:

1 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Ž ENY NAŠÍ GENERACE Rovné příležitosti pro muže a ženy na trhu práce! Projekt, který je realizován Hospodářkou komorou okresu Karviná www.hkok.cz

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky REALIZACE Doba realizace projektu: Doba realizace projektu: 1. 1. 2007 – 30. 4. 2008 Rozpočet: Rozpočet: 2 449 892,- Kč Územní dopad: Územní dopad: Karviná, Český Těšín, Bohumín, Orlová, Petrovice u Karviné, Havířov, Ostrava Partneři projektu:  Senzor, s.r.o.  Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje

3 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky CÍLE A HLAVNÍ AKTIVITY PROJEKTU Hlavním cílem Hlavním cílem projektu „Ženy naší generace“ je zvýšit účast žen v podnikání rozvojem nabídky školících, tréninkových a poradenských služeb. Hlavní aktivity ASISTENCENÁHRADNÍ MÁMA AMBASADORKA Hlavní aktivity projektu se zaměřují na vytvoření metodiky modulového, tréninkového vzdělávacího programu „ASISTENCE“, „NÁHRADNÍ MÁMA“ a „AMBASADORKA“, jeho pilotní ověření, vytvoření materiálního a personálního zázemí pro začínající podnikatele včetně poskytnutí následné asistenční péče absolventům programů.

4 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky CÍLOVÉ SKUPINY Dlouhodobě nezaměstnané ženy Dlouhodobě nezaměstnané ženy Matky s malými dětmi Matky s malými dětmi Matky samoživitelky Matky samoživitelky Muži, kteří jsou v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi a matky samoživitelky Muži, kteří jsou v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi a matky samoživitelky Začínající podnikatelky Začínající podnikatelky Ženy ohrožené nezaměstnaností Ženy ohrožené nezaměstnaností Ženy se základním vzděláním nebo bez vzdělání Ženy se základním vzděláním nebo bez vzdělání Ženy v předdůchodovém věku Ženy v předdůchodovém věku Ženy vracející se na trh práce Ženy vracející se na trh práce Primární cílová skupina: Sekundárně budou osloveni Sekundárně budou osloveni i zaměstnavatelé (členové partnerských hospodářských komor), kteří budou seznámeni v rámci seminářů s problematikou gendermainstreamingu a možnosti zavádění tohoto principu rovnosti mužů a žen v praxi do firemních kultur jednotlivých společností.

5 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Doprovodná opatření: Součástí projektu jsou doprovodná opatření, která umožní účast v projektu zástupcům cílových skupin. Předkladatel projektu bude hradit náklady na stravování v případě, že vzdělávací program v jednom dni bude delší než 6 hodin. Rovněž poskytne příspěvek na hlídání dětí, dále zajistí bezbariérové prostředí pro účastníky vzdělávacích aktivit.

6 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Přínos pro cílovou skupinu: Tréninkový program je určen všem skupinám obyvatelstva všech věkových kategorií, kteří mají motivaci zahájit samostatnou výdělečnou činnost. Tréninkový program je určen všem skupinám obyvatelstva všech věkových kategorií, kteří mají motivaci zahájit samostatnou výdělečnou činnost. Poskytne dostatek relevantních dovedností k zahájení podnikání včetně nezbytného technického a personálního zázemí. Poskytne dostatek relevantních dovedností k zahájení podnikání včetně nezbytného technického a personálního zázemí. Vzdělávací program pomůže cílové skupině minimalizovat rizika spojená se začátkem jejich podnikatelské dráhy, umožní jim získat potřebné dovednosti v oblasti podnikání. Vzdělávací program pomůže cílové skupině minimalizovat rizika spojená se začátkem jejich podnikatelské dráhy, umožní jim získat potřebné dovednosti v oblasti podnikání. Technické a personální zázemí předkladatele a partnerů projektu pomůže odstranit bariéry, které brání cílovým skupinám (především uchazečům o zaměstnání) vytvářet pracovní místa pro ně samotné. Technické a personální zázemí předkladatele a partnerů projektu pomůže odstranit bariéry, které brání cílovým skupinám (především uchazečům o zaměstnání) vytvářet pracovní místa pro ně samotné. Následné individuální poradenské vedení podpoří nejen vytvoření nových pracovních míst pro OSVČ, ale i jejich udržitelnost. Následné individuální poradenské vedení podpoří nejen vytvoření nových pracovních míst pro OSVČ, ale i jejich udržitelnost.

7 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Postup při realizaci projektu: 1. Řízení projektu a koordinace projektu 2. Propagace projektu 3. Nábor cílové skupiny 4. Vytvoření tréninkového programu „Ambasadorka“ a jeho pilotní ověření v praxi 5. Tréninkový výcvik cílových skupin dle vytvořeného modulového programu Asistence 6. Vytvoření praktického výcvikového programu „Náhradní máma“ zaměřeného na tvorbu mikrojeslí a mikroškolek a jeho praktické ověření v pilotní fázi 7. Semináře zaměřené na problematiku gendermainstreamingu 8. Organizovaní teambuildingových seminářů a mentoring začínajících podnikatelek, úspěšnými podnikatelkami 9. Monitoring a evaluace projektu 10. Diseminace a mainstreaming výstupu a best practices projektu

8 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Tréninkový program „Ambasadorka“ Trénink Ambasadorka je zaměřen na zvýšení komunikačních a sociálních dovedností vybraných zástupců cílových skupin a na jejich přípravu na nábor dalších cílových skupin do programu. Trénink klade důraz na aktivizaci cílové skupiny, motivaci cílové skupiny do projektu a sociální aktivaci cílové skupiny. Výstupem této aktivity bude 10 proškolených zástupců cílové skupiny, kteří budou motivovat další cílové skupiny k nástupu do projektu.

9 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Modulový program asistence samostatnost a zodpovědnost samostatnost a zodpovědnost orientace v ekonomickém životě a na trhu práce orientace v ekonomickém životě a na trhu práce aplikace teoretických vědomostí na praktických úlohách aplikace teoretických vědomostí na praktických úlohách komunikace a spolupráce komunikace a spolupráce umění využít podklady z hospodářské praxe podle platných právních předpisů a pochopení problematiky umění využít podklady z hospodářské praxe podle platných právních předpisů a pochopení problematiky absolventka získá nejen teoretický základ, ale zejména praktickou dovednost při zakládání malých podniků v tréninkových cvičeních absolventka získá nejen teoretický základ, ale zejména praktickou dovednost při zakládání malých podniků v tréninkových cvičeních orientace v legislativě ČR orientace v legislativě ČR výcvik v oblasti informačních technologií a používání internetu výcvik v oblasti informačních technologií a používání internetu písemný i telefonický hospodářský styk písemný i telefonický hospodářský styk fakturace a účetnictví fakturace a účetnictví znalost činnosti podnikového sekretariátu znalost činnosti podnikového sekretariátu Program klade důraz na osobní odpovědnost každé z absolventek za optimální připravenost k vlastnímu založení podniku a pomůže absolventkám programu získat následující dovednosti:

10 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky PRAKTICKÝ VÝCVIKOVÝ PROGRAM „NÁHRADNÍ MÁMA“ mikrojeslímikroškolek Program zaměřený na tvorbu programu mikrojeslí a mikroškolek. Výcvikový program „Náhradní máma“ je rozdělen do dvou modulů, teoretický a praktický, který bude ukončen certifikátem. Praktický modul bude realizován ve spolupráci s jeslemi a mateřskými školkami, ve kterém účastnice programu budou absolvovat praxi. Teoretická část se skládá ze tří bloků: zdravověda, BOZP, komunikační a pedagogické dovednosti.

11 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Kontaktní informace: Hospodářská komora okresu Karviná Svatováclavská 97/6 733 01 Karviná - FryštátSídlo: Kontaktní osoba: Kontaktní osoba: Ing. Andrea Hoschnová, email: hoschnova@hkok.cz Ing. Monika Hrtoňová, email: hrtonova@hkok.cz www stránky: www stránky: www.hkok.czwww.hkok.cz telefon: telefon:+420 596 311 707


Stáhnout ppt "Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Ž ENY NAŠÍ GENERACE Rovné příležitosti pro muže a ženy."

Podobné prezentace


Reklamy Google