Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvořili: Zuzana Jírová,Ondřej Laža, Tomáš Koptík IX.ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvořili: Zuzana Jírová,Ondřej Laža, Tomáš Koptík IX.ročník."— Transkript prezentace:

1 Vytvořili: Zuzana Jírová,Ondřej Laža, Tomáš Koptík IX.ročník

2 Drogová závislost (též látková závislost, narkomanie z řečtiny. - narke = snížená citlivost, spánek, a – mania = šílenství, vášeň.) neboli narkomanie je abnormální stav vyvolaný častým užíváním drog. Závislost na drogách začíná častým užíváním drog,které vyvolá potřebu drogy vyhledávat. Drogová závislost vede ke snížení schopnosti přirozeně reagovat na běžné stimuly, ve vážnějších stádiích vede k narušení i základních společenských a životních činností a nakonec k selhání funkcí tělesných orgánů a jejich trvalém poškození.

3 PROČ? -Ze stresu,úzkost -Problémy v rodině-ve škole -Doping=braní povzbuzovacích látek pro tělo. -Kvůli partě aby si nepřipadali trapně. -Nervozita -Zvědavost-nezkušenost -Abych si připadal IN!

4 Co se stane? -Finanční ztráta -Ztráta rodiny -Ztráta zaměstnání-dluhy -Ohrožování okolí -Ztráta majetku-exekuce -Krádež -Zdravotní problémy Plíce zdravého člověka a kuřáka Krádež

5 Hrozby -Šíření chorob infekčních -Odumírání mozkových buněk (Generace blbců) -Oslabuje veškerou chuť k aktivitám. -Zdravotní a socialní.

6 Jak to zastavit??? - Psycholigická pomoc-psychiatr -Odvykací centra -Práce -Vězení- zatknutí,odsouzení -Boj s mafií

7 Marihuana je droga, která se získává usušením květenství samičích rostlin konopí. Bývá označována mnoha názvy jako tráva, ganja, hulení, zelí, zeleninka či „skunk“. Název marihuana je počeštěná verze španělského označení marijuana. Lysohlávky- houbičky Houbičky je označení pro druhy hub. Obsahují halucinogenní látku zvanou psilocybin, jež má podobné účinky jako LSD. Tradiční kultury je používaly již před staletími... Nikdy se ovšem neví, kolik psilocybinu obsahují. Může ho tam být málo nebo mnoho - a silná dávka může mít za následek hodně špatný trip provázený paranoiou nebo pocity úzkosti.

8

9 Dan se narodil 12.března 1990 v Praze. Studoval základní školu ale nedokončil ji. VÍTE PROČ?... Dan začal fetovat různé druhy drog. Dan pod vlivem drog udělal něco co nechtěl. Napadl policistu. Šel do vězení,ale to mu nezabránilo fetovat. A nejen to,prodával drogy.

10 Pro Dana si přišla policie a odvedla ho. Dan se po 2 měsících ve vězení oběsil ve své cele. Ve věku 21 let

11 Statistiky: Podle statistik fetuje nebo bere drogy každý 7.člověk v ČR. V EU 2miliony uživatelů drog. Nejtmavší místa znázorňují nejvíc uživatelů drog.

12


Stáhnout ppt "Vytvořili: Zuzana Jírová,Ondřej Laža, Tomáš Koptík IX.ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google