Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT."— Transkript prezentace:

1 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. II. WORKSHOP projektu POSTA Závěry a poznatky z konference The First International Conference on Railway Technology Otto Plášek Závěry a poznatky z konference The First International Conference on Railway Technology Otto Plášek

2 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Základní informace První mezinárodní konference pro železniční technologie: výzkum, vývoj a údržba Místo: Las Palmas, Gran Canaria, Španělsko Datum: 18. – 20. dubna 2012 Organizace: Civil-Comp Press, UK http://www.saxe-coburg.co.uk/ijrt/rw2012.htm TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

3 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Témata konference Vozidla: –způsoby modelování a simulace pro dynamické analýzy železničních vozidel a jejich součástí v procesu virtuální homologace; –aerodynamické jevy a boční vítr; –dynamická analýza systému sběrač – trakční vedení; –stabilita vozidel; –naklápěcí technologie a řídící systémy; TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

4 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Témata konference Systém vozidlo kolej: –tribologie kontaktu kolo – kolejnice; –modelování a simulace systému vozidlo – kolej; –modelování interakce mezi vozidlem a kolejí v oblasti vysokých frekvencí; Železniční svršek –výhybky a výhybkové konstrukce – zkoušení, modelování a simulace;

5 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Témata konference Železniční spodek –požadavky na konstrukční vrstvy, zemní těleso a jeho podloží; –hodnocení a zesilování pražcového podloží; –dynamická analýza tělesa železničního spodku; Objekty železničního spodku –Dynamická analýza železničních mostů; –analýza vibrací systému vozidlo – železniční most TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

6 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Témata konference Monitorování a údržba koleje; –nedestruktivní kontrolní činnost a expertní systémy v údržbě; Životní prostředí, hluk, spotřeba energie; Zabezpečovací a sdělovací technika, řízení provozu; Železniční stanice; Tramvajová doprava; Strategie a politika v železniční dopravě; TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Aeroacoustics of a High-Speed Train Double Model at High Reynolds Numbers A. Lauterbach, K. Ehrenfried, S. Loose and C. Wagner

7 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Monitorování a údržba koleje optimalizace plánování údržbové činnosti; monitorovací systém kvality geometrických parametrů navržený k umístění na běžná železniční vozidla; predikce degradace technického stavu koleje, použití statistických analýz; nové metody hodnocení vývoje stavu koleje; sledování kvality stavebních a údržbových prací; TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Monitoring for Track Works E. Laurans, P. Petit, J-M. Pissot and P. Pouligny

8 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Prezentovaný článek Název příspěvku: Monitoring interakce mezi železničním svrškem a mostní konstrukcí Autoři: Otto Plášek, Otakar Švábenský, Milan Valenta Obsah: –popis interakce mezi mostem a kolejí; –výsledky dvouletého monitoringu Znojemského viaduktu; TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

9 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Monitoring interakce mezi železničním svrškem a mostní konstrukcí Kontinuální monitoring –Tlak kolejového lože na mostní přepážku; –Napjatost v mostní přepážce a kolejnicích; –Posunutí kolejnic vůči mostní konstrukci; Geodetické sledování koleje a mostní konstrukce TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

10 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Závěry a zkušenosti Pokročilé metody modelování a simulací konstrukcí: –predikce opotřebení a degradace; –nelineární dynamické analýzy verifikované měřením v koleji; Monitoring a údržba: –systémy monitoringu a sběru dat, kontinuální a nedestruktivní metody s minimální dopadem na provoz –expertní systémy zaměřené na optimalizaci údržbové činnosti; Snižování energetické náročnosti a vlivu na životní prostředí Progresivní, spolehlivé a trvanlivé železniční konstrukce TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

11 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Drážní technologie v Las Palmas

12 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 Vodní hospodářství Gran Canaria TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

13 Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Děkuji za pozornost doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D. Fakulta stavební VUT v Brně Ústav železničních konstrukcí a staveb Veveří 331/95, Brno E-mail: plasek.o@fce.vutbr.cz


Stáhnout ppt "Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/17.0107 TENTO PROJEKT."

Podobné prezentace


Reklamy Google