Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

113.1 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "113.1 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B"— Transkript prezentace:

1 113.1 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B B-tva, krupob-tí, dob-t vítězství, hodiny odb-ly, b-lá holub-čka, rozb-tá krab-čka, kab-na letadla, nab-tá puška, přib-vá dětí, nový náb-tek, dřevěné b-dlo, sb-rejte b-liny, do Přib-slavi, dobrá nab-dka, velká b-da, slunné ob-dlí, krásný slab-kář, b-tový úřad, b-lková poleva, b-strý Zb-něk, dlouhý pob-t, zralé ob-lí, b-t doma včas, vlnob-tí. Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Pavlína Sirová

2 113.2 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B Doplň i,í,y,ý. V dáli b-je hrom. B-tevní lodě se potopily. Ostře nab-tá puška visí na dřevěném b-dle. Z hrnku ub-lo mléko. Cesty se sb-haly. Kočí práskal b-čem. Hodiny b-jí. V neděli ob-čejně b-váme na výletě. Ob-vatelé našeho domu mají v b-tech pěkný náb-tek. Krupob-tí zničilo celou úrodu.

3 113.3 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO L
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO L Doplň i,í,y,ý. Věší se na každého jako kl-ště. Není všechno zlato, co se bl-ská. Přišel se svou troškou do ml-na. Mám hlad, že b-ch hřeb-ky pol-kal. Čas pl-ne jako voda. To byla voda na jeho ml-n. Doplň i,í,y,ý. Když je ml-n bez vody, nemůže ml-nář ml-t. Mluv zřetelně a nepol-kej konce slov. L-bí se mi Erbenovy pohádky. L-skový keř krásně kvete. Tatínek l-čí past na myši. V dáli se zabl-sklo, bl-žila se bouře. L-ska hnízdí v rákosí. Léčivé byl-ny dobře usušte. Kachny si l-bují v bahně. Dědova hlava je l-sá, je i nedosl-chavý. Napiš k daným slovům slova příbuzná. MLÝN_________________________ SLYŠET _______________________ LYŽE _________________________

4 113.4 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO M
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO M První m-sto, vm-sit se do rozhovoru, ochom-tla se tu, m-hotavé světlo, čerstvá m-za, dom-šlivý M-chal, v m-nulém roce, zam-tnutá žádost, neúm-slný sm-k, m-rum-lovný národ, pozam-kej všechno, jinak sm-šlel, to je m-lka, vysm-čený byt, m-dlové bubliny, prom-tat film, mam-nčin m-láček, seděl zam-šleně, sm-čcové kvarteto, m-t laskom-ny, nedom-kavost hlasivek, dobrý úm-sl, důvody pom-nuly, pevná sm-čka, nově om-tnutý byt. Najdi v osmisměrce tato vyjmenovaná slova.

5 113.5 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO P
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Pyšně ukaž, co umíš, nemusíš se čepýřit. Zp-tavý pohled, suché p-liny, hromádka p-ru, prop-sovací tužka, bílé p-chavky, slep-t obrázek, nabroušená p-la, pes si poranil p-sk, bodlák p-chá, včelka op-luje květ, p-lka na kov, pop-navá rostlina, dva p-tle krupice, p-chl se o chůze, rybářova třp-tka, odkvetlé p-voňky, cestop-sná kniha, přilep-l náplast, ptakop-sk, p-le a vytrvalost, zbytečně se čep-říš, krup-ce nab-la ve vodě, zbytečný přep-ch, nalep-l známku, zap-rání ti nepomůže, zlato se třp-tí.

6 113.6 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO S
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Doplň i,í,y,ý. S-té jídlo, ovčí s-r, plné s-pky, rybářova s-ť, s-slí díra, husí s-kot, velká s-la, s-lonová vlákna, rytířská s-ň, sladký s-rup, malý s-rotek, s-pat zrní, užitečná s-korka, nemocný s-nek, přes-cenný žaludek. Doplň i,í,y,ý. Zalezl jako s-sel, zámek S-chrov, lepidlo zas-chá, pověs-t záclony, s-rová mrkev, s-rově žlutá barva, nes-čkuj, mus-š pos-lovat, s-pavě dýchá, vzteky jen s-kal, os-kové listy, světla pohas-nala, husa s-čí, písečný přes-p, nedom-kavost hlas-vek, měs-c ubývá, bystrá las-čka, pos-pat s-rem, nadpřirozená s-la, zbytečné ús-lí, nenas-tný jedlík, směs-ce hlasů, dos-tíš se rohlíkem, s-chravé počasí, pros-vat písek s-tem.

7 113.7 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO V
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Dolň i,í,y,ý. Vlčice v-la, vodní v-r, v-la věnce, v-sel na věšáku, v-r je sova, v-seli jsme mrkev, v-ská ho ve vlasech, prach se v-ří, známá v-ska, v-klá se mu zub, lesní v-la, pěkný v-klad, nová v-lka, kopcovitá v-sočina, v-sutý most, dobře v-dět, pohled z v-šiny, v-tězit v boji, pov-šit na město, přev-šovat ostatní, pražský V-šehrad, v-ce přemýšlet, strašidelný v-raz, v-v-klaný kůl, v-těžit dřevo, kyselé v-šně, veselý v-skot, okno v-kýře, veselá pov-dka. Doplň do vět vhodná slova z nabídky. vídám, víla, vydám, vila, vyla, nevydám, víla Věru dobře znám, často ji ________________. Nelituji, když _____________ peníze za knihy. Vlčice _____________. Dívka si ___________ věneček z podbělu. V pohádce někdy hodným lidem pomáhá ________. Pěknému domu se říká __________. ______________ peníze zbytečně.

8 113.8 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Doplň chybějící písmena. Někdy bolí rány od jaz-ka více nežli od meče. Ta má ostrý jaz-k. Zdeňka má mlsný jaz-ček. Co můžeš udělat dnes, neodkládej na z-třek. To je stále stejná muz-ka. Jak se do lesa volá, tak se z lesa oz-vá. Doplň i,í,y,ý. Slabě se oz-vat, brz- vstávat, pozorně doz-rat, nízká z-dka, z-skuchtivý člověk, z-třejší den, nez-štná pomoc, dětský voz-k, dvojjaz-čný nápis, ospalé z-vání, poz-nkovaný plech, přijdu brz-čko, krátký podz-m, Lojz-k s voz-kem, krátký z-mník, vyz-vat k bitvě, sychravá z-ma, koz-čka L-za.

9 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura 113.9 Použité zdroje, citace POUŽITÁ LITERATURA: Pětiminutovky pro ZŠ - Český jazyk – 4.třída,V.Matzenauerová (Fragment) Pětiminutovky pro ZŠ – Český jazyk – 5.třída,V.Matzenauerová (Fragment) ZDROJE: Obrázky z databáze klipart

10 113.10 Anotace Autor Mgr. Pavlína Sirová Období 07 – 12/2011 Ročník
Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk Anotace Autor Mgr. Pavlína Sirová Období 07 – 12/2011 Ročník I. stupeň Klíčová slova Vyjmenované slovo Anotace Prezentace popisující procvičení a příklady vyjmenovaných slov po b, l, m, p, s, v, z


Stáhnout ppt "113.1 Procvičení a příklady VYJMENOVANÁ SLOVA PO B"

Podobné prezentace


Reklamy Google